lørdag 21. februar 2009

Epleblomen...

Den siste månaden har kvite ranunklar, vakker og duftrik fresia, krokus og perleblomar pryda den eine bloggen etter den andre. Og vakkert er det. Men eg tenkte at eg ikkje skulle vere ei slik hermelus og fekk ein anna super idè. Nokre flinke bloggdamer har vist fruktblomar som blostrar på bar kvist, og siste Norske Hagetiden tok også opp dette temaet. Jepp! Der var det!



Sjølv har eg ikkje fruktre grunna ung hage. Men foreldra mine har opptil fleire aplar og andre frukttre. Men mor mi trudde ikkje på dette prosjektet mitt. Det var for kaldt. Nei ,dette vart ikkje noko vetig av..osb. So ho vart litt gniten av seg då me for i hagen, vassande i snjo. To små kvistar av ein surapal som me seier...altso ikkje verdens beste epler ;)

Ideen her var å ta eit par bileter om dagen og setje det saman til ein enkel gif-animasjon for å vise korleis ein bar kvist kan falde seg ut i dei vakraste bleikrosa blomar...midt på vinteren. Noko slikt som dette -->

Eg skjøna at planen var dårleg etter ca 1 veke. Kamera var alltid oppteke, måtte ikkje flyttast og knoppane på kvisten vakst merkbart seint. Etter ei veke gav eg opp. Etter to veker tenkte eg at her vert det berre blad. I dag litt over to veker seinare ser eg at det kjem blome, endeleg...


...men eg trur at denne apalen gjev gule blomar, ikkje gamalrosa som eg såg for meg....og luktar dei, luktar dei sikkert surt og....

Og spør du meg om det ligg noko lærdom i dette..så er det ikkje det...so vidt eg veit...
God Helg!

8 kommentarer:

  1. Så artig, da ! jeg kjøpte jo noen kvister sjøl en dag her. Fersken, og det er det ikke mye av i hagen min....
    Ikke andre frukttre heller - denslags vokser jo dårlig på fjelltopper. Plantet et kirsebærtre i sommer og det levde nåe snøen kom, så det blir spennende å se til sommeren.
    Fortsatt god helg til deg ! Kos deg med boller i morgen.

    SvarSlett
  2. Er dei ikkje flotte, vel??? Eg er ei skikkeleg kvistdame, som likar å ta inn kvistar både vår, haust og vinter. Er så fascinerande å sjå kor dei små knoppane endrar seg.

    Ynskjer deg ei god helg - med eller utan ranuklar!

    SvarSlett
  3. Syns det ble flott jeg! Og sureple blomstrer vel alltid rosa, gjør de ikke? Vi har ikke epletre her hjemme, men i den gamle frukthagen på hytten er det horder med gamle epletre og moreller. Nyyyydelig på våren!!!!

    Eg har kjøpt meg noen kirsebærkvister eg. Og de blomstrer hvitt og vårlig i vinduskarmen her ;)

    God lørdagskveld!!!

    SvarSlett
  4. Gang på gang tar du så flotte bilder!! og DET er RAMME ALVOR :-)

    Varm klem herfra en lørdag kveld.

    Og nå er det innspurt på Grand prix vettu...

    SvarSlett
  5. ..men Du...forskning viser at...neida...ingen lærdom sikkert..men sånn var det..ok noen ganger er tanken god..men ikke lett å gjennomføra...thats life...du prøvde iallefall..og vakre er dei i knopp og...ha ei super helg vidare..her har snjoen snart regna vekk...hurra...og tiddelibom...

    SvarSlett
  6. Skikkelig NYDELIG innlegg! Du er jammen flink og tolmodig!!!;)

    SvarSlett
  7. Hehehe, herlig innlegg spesielt avslutninga ;)))

    Vakre bilder, dette tenkte ikke jeg på da ejg tok inn kvistene...satt bare der i dagevis venta på de skulle sprette ut jeg uten kamera.....Går d ann...?

    Ha en flott søndag der ute!

    SvarSlett
  8. Lærdommen må bli... Den som venter på noe vakkert, uansett våkner til...noe flott!

    Toillstjor!

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.