tirsdag 3. mars 2009

Kjøkenskrivaren...

Eg fekk for ei lita stund tilbake ei utfordring hjå Astrid i Frå eit A4 liv om å visa nokre av mine kjøkenfavorittar. Det var ei vanskeleg utfordring i og med eg ikkje har so mykje å favorisere..Når sant skal seiast har eg lite på kjøkenet å skryta tå. Pannene è dei billigaste du finn på IKEA, eg trur det var 4 for 100 kr. Me er no på runde nummer to av den pakkeløysinga. Det einaste serviset eg har arva er ein dokkekopp med skar i, og når eg tenkjer etter so utgjer skaret sånn cirka halve koppen. Steikepanne og kniv er firmajulegåver og syng på siste verset. Ingen kjøkkenmaskiner anna enn ein mixar som luktar svidd når eg vispar krem.

Likavel er eg veldig glad i å lage mat og gjer det titt og ofte for både familie og vener...nett so de skjønar at det er ikkje er synd i meg og at det er sjølvald kjøkenfattigdom...hehe..men noko kjekt vil eg visa fram..

Fyrst ut er ein "Pastry blender" frå Fretex.

Det verste eg visste då eg vaks opp var å måtte lage bakverk der smøret skulle smuldrast i mjølet. Då eg tok årseining i heimkunnskap på Lærarhøgskulen oppdaga eg dette reiskapet og vart heilt overvelda av teknologien. Dei var allereie då gamle og ute av produksjon så eg vart så glad då eg fann denne på Fretex. Ikkje det at eg lagar slike deigar so ofte, men eg finn den vakker i tillegg til praktisk og er omtrent det einaste eg ville tatt med meg om kjøkkenet brann...
Det neste er vispane guten min har laga i barnehage og på skulen (fyrste bilete). Grautvispen har fått litt hard medfart men har stor affeksjonsverdi. Bjørkevispen på bilete nummer to vert ikkje nytta som visp, men er perfekt til å knekkje pinnar av når eg skal sjekke om kakene er steikte.

Oppskriftsboksen min er eg og litt glad i, du verda so praktisk den er for ei som hentar mesteparten av oppskriftene frå Internetten...

Og sist men ikkje minst må eg ta med Norgesglasa mine som er både høgt og lågt med allslags verdifullt innhald. Vakre og nyttige.Utfordinga sender eg vidare til Miamor, Tante Mimmi og Julie uansett om de har fått den før eller ikkje....;)

16 kommentarer:

 1. Dette var et helt herlig innlegg, masse kule saker du viser oss. Aldri hørt om denne "dingsen" fra Fretex, men jammen var det lurt - sånn skulle jeg gjerne hatt! Artig å ha gamle ting, også. Norgesglass er alltid flott og det er godt å se at det er fullt mulig å greie seg med lite utstyr. Herlig! Fin kveld til deg. Klem fra Randi**

  SvarSlett
 2. Heisann! Trur ikkje eg har vore her før, men herleg det du skriv om den Pastry blenderen! Det var som eg skulle skrive det sjølv...noko av det verste eg veit er nemleg å smuldre smøret i mjølet...og då var det jo akkurat ein slik eg skulle hatt!! Takk for tipset, skal jammen leita...

  Kjempefine biltet du tek. Ein nydeleg blogg du har...

  SvarSlett
 3. Fy søren - det er bare så hærlig at jeg sitter å smiler meg gjennom hele innlegget ! Her er det ikke mye kjøp, kjøp, kjøp - nydelig !
  Tar den, jeg !

  SvarSlett
 4. Help...er såå dårlig på utfordringar..og finn omtrent ingenting i huset å blogge om...difor maaange naturbilete...nå males dodøra...som har gulna noko gyseleg..dette kom svært klårt fram med den nye kvitmalinga ved siden av..og no syns eg at heile huset bør få seg en overhaling....så vi får se..kankje har eg malt alt innen vinterferien er omme.... Klem ;)

  SvarSlett
 5. Kjempeflott innlegg.En har alltid noe en er glad i av "ting & tang",om det er nedslitt eller ikke.Betyr bare at det er vellbrukt.
  Ha ei superflott uke!

  SvarSlett
 6. Hei. Hu Dropsdama her....

  Du vi diskuterte deg og bloggen din vi.. hihi.... Synes du skriver så morsomt vettu... Og så viser du så herlige bilder... Nydelig...

  Jepp, Julie og jeg vil gjerne ha deg med på bloggtreff...Kan du??? hi hi... Any time....

  Tapping ja.. Det kommer fra meg det...Har noe med tankefeltsterapi å gjøre... tapp tapp på punkter på kroppen.. så blir du frisk som en fisk... (eller?), man må nok ha litt troa her...

  Julie hun tappet nok litt for hardt etter at jeg gikk for hun var nemlig gul og blå... ha ha...

  Oki, gubben roper... må løpe til køys og i morgen skal jeg hekle videre på sengehyggen min... (forklaring på dette kommer senere i bloggen min. hi hi...)
  Drops som deiset innom deg i kveld=)

  SvarSlett
 7. Hihi, morsomt innlegg! Ja husker den redskapen til å smuldre smøret med. Men har visst aldri eid noen. God ide den boksen til oppskriftene!!! ;)

  SvarSlett
 8. Flotte kjøkkenredskap du viser fram! Og vakre bilder av de. Den grautvispen kaller jeg "turu" fra der jeg kommer fra. Den vart ofte laget av toppet på juletreet etter jul:) Fint, og ikke minst koselig det ungene lager.
  Smiler litt av beskrivelsen din jeg, av kjøkkenmaskina som luker svidd og hva du tar med deg om kjøkkenet brenner ,)
  En treng ikke dyre fancy kjøkkenredskap iallefall. Takk for titten:)

  :)

  SvarSlett
 9. Fyttikatta, jeg ser du har lest bruksanvisningen på kameraet. Bildene fra de siste inleggene dine er helt vanvittig RÅE!!!!! Sukk og atter sukk:)

  og du det prinsesse skapet i meik åuveren var fantastisk. Det var det i ordets rette forstand...kult;)
  Kos deg med onsdagen!!!

  SvarSlett
 10. Iiiiik...misforstå meg rett, du er alltid flink med bilder, mejg bare husker at du skrev noe om det, og det synes iallafall uansett hva du har gjort;)

  SvarSlett
 11. Hvitt eller grått, ja.... Tenkte ei stund på å ha en sånn gammeldags gråfarge, sånn de hadde før i væla.... Men da måtte jeg helt sikkert malt tre strøk - og SÅ glad er jeg ikke i å male !
  Hentet senga i går, har gått berserk med sinksprayen både her og der - så NÅ nermer det seg slutten ! Og DA - da skal jeg aldri male ett eneste strøk mer !
  Trur je....

  SvarSlett
 12. Vi har god tid...
  Håper du tok sjokolade og eple....

  Troll ja.. du skulle bare sett på drops du... hu digger alt av godis.. og spiser det med vellyst...
  god appetitt..
  Drosp=)

  SvarSlett
 13. Flotte bilder og nydelige detaljer!

  SvarSlett
 14. He,he!
  Då må eg komme meg heim først-elles vert det svigermor sitt kjøken!...

  Fekk du rare tankar du då! Dei mååå du utdjupe!;) Ka såg du for deg? At eg trimma rundt på svigerfar sitt kontor?? Nei..måtte berre sjekke ståa i Blogglandia og "springe litt rundt" i dette landet! Elles plar det være godt å gøyme seg litt når ein bur oppå folk over lengre tid! Og då må ein være musestille elles vert ein tatt på fersken!(som denne do-pausen her i eit kaffislabberas!) Akk ja..!
  :)

  SvarSlett
 15. Jeg er bare "over the moon" over din blogg!! Du skriver så godt, en drømmer seg bort mens man leser og får følelsen av å være virkelig til stede. Og dine bilder er så inderlig flotte. Vi skulle ikke gått sammen om et stylingoppdrag? :))
  Takk vennen for at du nevnte meg i bloggen, synd jeg tok bort bildet nå da. Det var så gode ideer du kom med, og fresiane dine kom så godt ut i det gamle melkespannet. Vakkert!!
  Tenkte jeg skulle ta noen bilder i dag, men kjennes utrygt for regn. Så lyset er dempet og grått.

  Håper du har en god dag!
  Varm klem

  Aina

  SvarSlett
 16. Vidunderleg vakre bilete frå kjøkkenet ditt! Takk for titten!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.