onsdag 25. mars 2009

Hageutfordring

Det vert ikkje gjort mykje innomhus denne våren. Prosjekta som ventar får kvile litt i tenkjeboksen. Tankane no kretsar rundt uteromma. Huset vårt et relativt nytt og utearealet er uferdig og utfordrande.


Plenen er klar, eit og anna bedd er opparbeida, men mest av alt lever skogen og utmarka lika godt innom hagegrensene som utanfor. Store delar av hagen består av ei bratt li med bjørnebær, revebjøller og bjørk. Eg trur eg treng hjelp...og gode ideear vert tekne i mot med takk.

7 kommentarer:

 1. Jeg syns du hadde det veldig trivelig jeg. Terassen så idyllisk ut, og blmsterbedene var veldig fine. Men jeg skjønner jo at du vil gjøre noe med de uferdige områdene. Et godt utgangspunkt du har i hvertfall : )

  SvarSlett
 2. ..ingen hjelp å få her hos meg for eg har mistamke om at du klarer det så mye bedre sjøl...enn å få råd fra ei som ikkje har grønt gras eingong..berre et stakkars forsømt steinbed og et bittelite areal ellers til sånt som finn det for godt å komme på besøk her hos meg..kattaskit og skvalderkål..juhu...men kjekt å sjå kor du bor...trivelig...æ kjæm...

  SvarSlett
 3. Du har ei flott tomt, og det ser ut som om du er godt i gong med å bearbeide den:D Ein glidande overgong til naturhage er jo flott, og Rhododendron og andre surjordsplanter trivst sikkert godt der...

  SvarSlett
 4. Jeg tror du klarer det godt sjøl, je ! Jeg har 30 mål og kalvene tar seg av det meste av gressklippinga. Innimellom så tar de seg en tur innefor gjerdet også, og der er det JEG som , i utgangspunktet, skal klyppe... To timers jobb , men fin trim !Nå bare gleder jeg meg til det halvmeter høye, hvite belegget som dekker hagen skal forsvinne.
  Nå kan du forresten snart ta deg ei lita pause... Du bør glemme alt som har med hage å gjøre, sette deg i bilen , kjøre noen mil og bli med oss på bloggtreff på Gjøvik ! En liten vårlig svipptur... Etter påske, en gang...

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke særlig god greie på hage... Har prøvd meg på min egen nå da men... Er mer opptatt av det som skjer inne i huset. Selv om jeg syns at gamle hager er nydelige og jeg liker å tusle og ordne i den jeg har.

  Men uansett: naturhage nærme huset er jo kjempe fint. Man trenger jo ikke mer plen enn det man trenger!

  Ikke noe tips fra meg altså; men heller en kommentar til dere som er heldig å ha naturen så tett innpå huset!

  Vårlig hilsen!

  Hilsen fra Ljo :O)

  SvarSlett
 6. Så herlig du har det.
  Jeg er ikke flink med hagestell,så egentlig passer det fint å bo oppi nord,men kort hagesesong.
  GOD HELG!
  Og lykke til med dine prosjekt!

  SvarSlett
 7. Skråningar og bakkar gjør spennande hagar! Du får ta ein kikk på bilda frå anne/akoen sin hage i Kvinnherad, eg har vore der og sett dei fantastiske skråningane hennar:
  http://annesblomstersider.org/

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.