fredag 27. mars 2009

Freddan...

So var det fredag att. Vekene flyg og livet flagrar forbi. Nokre gongar kastar eg meg på, andre gongar sit eg og ser på. Beggje deler er godt. Alt til si tid.Eg vart litt bedotten sidan køen framfor stølshusa i sommar ser ut til å vente på seg. Eg som trudde slikt ville vere uimotståeleg for romantisk anlagte kvinner med 1900-talet som sjølvaste draumeepoken. Me kan sikkert skaffe tilvege eit par kyr og kanskje ei geit eller to, slik at det heile vert skikkeleg autentisk. Unge odelskara fins kanskje og, eller...dei dreg vel kanskje litt på åra etterkvart no?.... Tør ikkje tenkje på kor mange av dagdraumane mine i ungdommen som utspann seg på stølen....Tidlegare i dag surfa eg litt rundt på bloggane dykkar og kom via mange avveier til ein blogg som fekk fram spesielle kjensle. Bloggen tillhøyre CHÂTEAU DE KONSTANSE som er ei av jentene i ein reportasje eg las i 2006 i VHI (trur artikkelen er å finne i bloggen) Eg hadde nett bygd hus og då eg las reportasjen forstod eg at eg hadde gjort alt feil. Ja, kanskje ikkje so gale, men alt eg såg der var so vakkert og stod mitt hjarta så nært utan at eg hadde tenkt på det før. Akkurat denne reportasjen opna augene mine for den franske landstilen, antikke og brukte møblar. Eg har alltid vore glad i gamle møblar, men her fekk eg sjå kor utruleg vakkert det går an å få det til når ein har litt peiling :) Ta dykk ein kikk, no har dei atter begynt å pusse opp eit gamalt hus.Etter å ha lese meg gjennom heile bloggen hennar, starta eg å drøyme om eit gamalt hus å pusse opp. Ein ny draum eg skal kose meg lenge med...Ja, ja..no er det freddan og snart Norge Rundt. Skal vist vere noko frå Eksingedalen der i dag, gode naboar må sjå til at sjåartala held seg oppe.

God helg!

9 kommentarer:

 1. Så nydelige og vårlige bilder. Her er det ikke mye vår i dag, men den kommer vel igjen.
  Klem Maria fra Idekroken

  SvarSlett
 2. Nydelege bilder! Eg har også gjort alt "gale"... ingen fransk landstil her, men du kor fint det er. Foreløpig blir det med draumane;) God helg! Klem

  SvarSlett
 3. Føler jeg har drømt om gamle hus i hele mitt liv. Så kommer alltid hverdagen og innhenter meg.
  Men, en vakker dag...
  *
  Slik er det med drømmer, de holder hverdagen levende, ikke sant. Ja, nå glemte jeg helt han odelsgutten, da!!
  Kom kyyyyyra, kome da, kome da!
  *
  Drøm søtt ;D

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kjempekoselig bursdagshilsen!:o)

  Ønsker deg en deilig helg,
  klemmer

  SvarSlett
 5. Sitt det en staut gardskar på trappa, uten snus og med grillen klar ? En som er sprek og ungdommelig, men med en voksen manns livsvisdom ? Da skal jeg vurdere saken...
  Repotasjen fra Helgøya har fått sin tilmålte spalteplass i avisa her i dag. Det er ikke HVER dag at det er reportasjer herfra, tydeligvis. Lev Landlig er ett kjempekoselig blad, og det eneste jeg leser av denslags. Nå skal jeg ta en titt på bloggen du anbefalte.
  God helg til deg !

  SvarSlett
 6. så nydelige bilder ...!!!
  sirlige og vakre...


  og lev landlig, det abonnerer eg på også,- herligt magasin...
  klem og skjønn helg~~~~

  SvarSlett
 7. Så snill du er som venter med å si opp bladet til reportasjen kommer på trykk:: Hihihi. Da får jeg virkelig håpe det er verdt det.

  Nydelige bilder du har tatt. Selv om jeg har mange farger i mitt hjem, så synes jeg det er fantastisk fint med hvite flater, rustikk, metall og glass...da med et litt etnisk preg,hehe. Thats me in a nutshell. Noe sølv, glass, buddaher, flagrende lette gardiner, lyst tre (gjerne a la drivved), sakralt, luftig og lyst. Fint:)

  Spennende prosjekt med hage foresten.Jeg skjønner at det er utfordrende. Jeg tipper du får mange bra tips av alle de hageflinke damene her inne! Jeg eier ikke grønne fingre i det hele tatt. Artig å få lage en hage helt fra scratch:)

  Maya

  SvarSlett
 8. ..eg e med på stølen på jentetur....da hadde vore kjekt..med fotoapparatet parat...mmm...skulle kost oss..tidlig høst...bærre si fra..æ kjæm....helgeklem herfra..pizzalukta sprer seg..

  SvarSlett
 9. Tusen takk for super koselig kommentar, som førte meg hit til den fine bloggen din!
  Og her var det jammen flere skrevne ord som varmet hjertet mitt:-)

  Utrolig hyggelig å kunne være til litt inspirasjon,- det er noe helt eget med gamle ting med sjel!

  Etter å ha bodd i et 350 år gammelt hus, med masse historie i veggene, kan jeg ikke se for meg å skulle bo i et nytt hus,-det er en livsstil!
  Fordelen med huset vi har kjøpt nå, er at det "kun" er 100 år gammelt, og derfor ikke er fredet.
  Det gjør at vi bla kan etterisolere, og heve standarden til anno 2009, uten at det går på bekostning av sjarmen;-)

  Stilen blir litt mer "chic" her, enn "shabby" som den var på Voksen Gård,- i tråd med husets alder.
  Gleder meg så til å kunne flytte inn!

  Ha en strålende søndag,- hit kommer jeg tilbake:-)

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.