mandag 1. oktober 2012

Flanellografmannen

Flanell (av fransk flanelle) er ein lett og mjuk vevnad av ull, bomull eller kunstfiber som er lett rua på den eine eller begge sidane. Bomullsflanell har eit lodekke som i regelen blir danna av eit laustvunne garn i veften som blir rive opp.
Tynt flanellstoff vert brukt mellom anna til natt- og sengety. Tjukkare flanell vert mellom anna bruka i flanellografar.

 

Mannen i huset elskar flanell! Og då meinar eg E L S K A R flanell. For å vise at eg spelar på same lag som han, kjøpte eg eit sett Høye flanell no i haust og da har vore i bruk sia dess.


 

No er det slik at sengesettet var eit forhandlingskort i debatten om Mannen skal få kjøpa seg ei flanell skjorta eller ikkje. Han drøymer om ei tjukk og god flanellskjorta. Eg seier at då kan han lika godt gje opp. Då er ungdommen over, og han som har langt att til 40, vil då skli rett inn i 60-åra. Da einaste so mangla è pipo.

 

For å gjere freistinga endå større har Coopen tilbod på flanellskjorte og ullgensarar til kara og kvins som likar slikt. Eg trur det einaste som held han tilbake er at eg trugar med tvangsoppløysing av heimen om han kjøper seg ei. Ein kveld låg han og grunna lenge, so kom det tynt.... "eg trur kanskje da ville halde med ei T-skjorta", ...ei undertrøya i flanell ville og gjere meg lukkeleg.....

 

Og eg forstår at karane er enkle å gleda. Når da e alt han treng for å finna lukka, trur eg at eg godt kunne tenkt meg å vore kar frå tid til anna. Ja, ja. Sengetøyet får halde for no, det er ikkje tynt og mjukt, men tjukt og  kløete, kanskje meir som ein flanellograf spør du meg. Ikkje eingong utslitne sundagsskulefigurar hadde ramla av her. Og vinteren kan berre komma, strengt tatt trur eg at me kan sova ute.

(regblogga frå oktober 2011)

3 kommentarer:

  1. Nå ler jeg godt. Tror heller jeg hadde gitt mannen en flanellskjorte fremfor å måtte sove i flanellen... Haha. Det er bare så fryktelig varmt. Jaja, min mann er vel snart gammel nok til å være flanellmann.... D

    SvarSlett
  2. Har han ikkje fått flanellskjorte enno?
    Syns du må vere snill og gi han det ;-)

    klem

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.