onsdag 15. desember 2010

Fikus afordikius..

Startar dagen med ei skikkeleg tullete overskrift... men saka er at eg kjenner meg ganske tullete for tida. Eg får slike rare forbiar, eller rett ord er vel heller maniar. Ei stund var det lilla kva-som-helst, so var det turkise julekuler, so kom makrell i tomat og no...Fiken!Sanninga er at eg før i går, aldri har smaka ein fersk fiken. Men etter eg fekk auge på dei på Coopen (noko som er eit mirakel i seg sjølv) har eg vore heilt bergteken av desse utruleg sjarmerande om enn dog lite spetakulære fruktene. Eg har sjølvsagt fundert over kvifor ein slik dragning?.. og bortsett frå det reint utsjånadmessige opplagte... ..så er fiken tradisjonelt ein svært viktig plante innan dei fleste relgionar og næringsmessig outstanding for dei som er glad i det søte...

I tillegg er fiken jul for meg. Turka fiken høyrde til i bardommens jul. Det kjem heilt sikkert fleire bilder av desse "skapningane" om eg er heldig å treffe på dei i dagslys. I mine auge er dei både fasinerande og vakre...

6 kommentarer:

 1. Vakre er jeg ikke helt sikker på, men er med på fasinerende :-) Jeg har faktisk aldri smakt fersk fiken før heller, kanskje jeg og skulle sjekke ut Coop'en?

  Ha en fin dag - med makrell, julekuler og fiken!

  SvarSlett
 2. Vi skal ha juleselskap i helgen med venner og skal lage en spennende dessert av Jamie med fiken - gleder meg :)
  K

  SvarSlett
 3. Fikus afordikius......hørtes ut som en trylleformel fra Harry Potter.....og jammen tror jeg at jeg ble forhekset, for nå fikk også jeg lyst til å prøve fersk fiken for første gang. Får sjekke innom Coopen om den er afordable?

  Onsdagshelsing Moccamamma, som svinger svaberen i stua i dag :)

  SvarSlett
 4. Åhhhh! Det er godt det!!!! Når vi blir skikkelig rike er det bare å få seg en fiken"farm"så det så:-))
  Vær glad du bare er tullete innimellom for her går det trill rundt bestandig:-))
  Herlig kveld & Stooor klemmm fra Randi

  SvarSlett
 5. Så fine de er. Og fotogene!

  Har aldri smakt dem fersk, må jeg tilstå. Husker bare den der klissete oversøte guffen som "hørte julen til" da jeg var barn ;)

  Coopen svinger seg med frukt og grønt skjønner jeg, her går det mest i REMA og det er neimenn ike mye å juble for ;)

  Ha en flotte kveld!

  SvarSlett
 6. Hihi...hels få meg om du treff deg på høglys dag!! Elskar fiken, men har heller aldri smakt ferske. Må nok på jakt etter det i morgon kjenner eg!

  Klem!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.