mandag 27. desember 2010

Ei lita erfaring rikare...

Som dei som har fulgt med veit, vart eg for ei tid sidan so voldsomt bergteken av nokre fiken eg fann til salgs på Coopen. No viste det seg at desse fruktene var i minste laget modne, så dei fekk liggja romsleg og godt i kjølehjørnet vårt eit bel, til eg fann ei passande oppskrift å prøve dei ut på. Eg må sei dei fallerte fort. I går måtte eg redda dei ut og dandera dei opp, før dei trekte sitt siste sukk der inne i kulden.No må eg sei eg vart litt skuffa, for desse energibombene er no so søte og rike i turka form...om enn ikkje so vakre, so eg tenkte at ferske og friske måtte verta noko heilt himmelsk. Men dengong ei...Så moralen må vel vera her, at da e betre å la sola og varmen turka oss inn, te me vert gamle skrukkete skinn...slik at smaken er framleis søt og raus. Istaden for å leggjast på kjøl og eldast glatte, men mygla og sure...

13 kommentarer:

 1. Den likte jeg altså!!:-))
  De kjølige,glatte...vakre...null sjangs...
  Når det er sagt har jeg faktisk smakt utrolig gode ferske fiken...
  Fortsatt god jul (sorry jeg er litt sent ute...)
  & Stooor klemmm

  SvarSlett
 2. Hehe - jeg har gjort akkurat samme erfaring selv. Tror man må reise til fikenlandet for å nyte dem ferske... Men du og du så fint de tok seg ut hos deg ;-)

  SvarSlett
 3. haha, den moralen signerer jeg - og humrer meg videre gjennom romjulsdagen :o)
  Klem J.

  SvarSlett
 4. Hehe, fantastisk god observasjon og sammenligning! Den sluker jeg raatt og er hjertens enig!! God romjul og nyttaarshelg min venn, vi sees snart;) Klem xx

  SvarSlett
 5. Jeg tror kanskje du har vært litt uheldig. Fersk fiken - moden fersk fiken, altså- er en nytelse, også her med langt mellom fikentrærne. Gi dem en sjanse til :-)

  Pepperkaker med blåmuggost og fersk fiken - himmelsk!

  Fortsatt god romjul

  SvarSlett
 6. Hei! Så fin blogg du har. Har lagt deg til på min bloggliste jeg. Så kan jeg følge med på dine artige innslag og fine bilder;)

  Ha en fortsatt fin romjul.

  Marte

  SvarSlett
 7. Då held eg meg til den tørka sorten eg då. Men fotogene var dei no syntes eg. Det skal dei ha. nett so med andre glatthuda kanskje, hehe. Håper du har ei kosleg og fin romjul !!

  SvarSlett
 8. Herlig!!
  Vi laget desserten jeg snakket om tidligere fra Jamies kokebok, og det ble suksess. Det var ferske fiken, mascarpone, honning og appelsin..mmm. Glemte å ta bilder, men neste gang skal jeg gjøre det og legge oppskriften ut på bloggen :0)

  Ønsker deg en fortsatt fin romjul!
  Kjersti

  SvarSlett
 9. #flirer#
  Du får nå sagt det.
  Om ikke smaken var noe å satse på så var de nå fotogene til tusen.

  SvarSlett
 10. Anbefaler å lage en bitteliten porsjon med fikenmarmelade neste gang: Kok fiken i sukkerlake med en bit tørket ingefær. Tilsett litt sitronsaft. Veldig deilig oppå f.eks brie. Og er en nydelig vertinnegave.

  SvarSlett
 11. Eg trur dei hadde modna betre på benken! Det lyt du prøve neste gong! Og så bakar du dei ei stund i ovnen på svak varme (omlag 100 grader i 2-3 timar)og så serverer du dei lune på grovt brød eller olivenbrød med god brie og risle over med Acasiehonning! Då trur eg du får ei anna fiken-oppleving...

  Du kan også skjære dei i små bitar og tilsette dei i vatn og sukker som du har kokt inn litt. La fikenane få putre med ei stund og server dei lune på vaniljeis! Nam.....

  SvarSlett
 12. Wow :) looks great:) Wonderful photos
  Hugs from Poland
  Agata

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.