tirsdag 27. oktober 2009

Bad, blott til lyst...

Då me bygde huset me no bur i var det ikkje etter lang planlegging og grundig ettertanke. I kommunen vår får du 250 000 kr når du har bygd deg eit hus, rett på konto. Og bur du der i fem år eller meir får du behalde pengane.So huset vårt kom til omtrent slik: Ho: Dyr husaleige for å vere her på landsbygda. Han: Ja, skal me byggje hus i staden? Begge nikkar: Ja, dårleg økonomi å ikkje gjere det. Og så gjorde me det. Fort. Interiøret vart til litt etter kvart. Eg kjende til eit interiørblad og det var Bo Bedre, noko huset fekk fort erfare ;)

Badet var veldig dårleg planlagt. Ein dag eg sit på arbeid, kjem Mannen inn med mobilen på øyra og spør kvar eg skal ha vasken...og toalettet...og dusjen...og badekaret....me må bestemma oss der og då for røyrleggjaren stod i bygget og venta. Då vart det fingen i lufta...

So var det å finne rett møblering...Og eg fann denne på nett og tykte den var utruleg flott. Fransk var den, heilt frå Paris (eller noko slikt:) kom den. Eg trur eg let meg lure av at den står der i skoddehavet med heile oceanet i panorama bak. Kan vel knapt seiast at den gjer det på badet vårt. Nei det vart fort litt meir trivielt der. Og verst av alt...den var i teak. Eg hadde tenkt eg skulle kjøpe den i wenge, men mista motet og valde teak. Skammar meg gjer eg og...Ikkje fullt så visjonært i møte med oss og våre behov....kom liksom ned på jorda att fort. I tillegg var eine vasken allereie skada før byggearbeidarane forlet oss..

So no, 4 år etter innflytning pussar eg opp. Fyrst kjøpte eg nye speil frå Bohus, Nora, måtte male dei for dei hadde desverre feil farge...Og i helga våga eg endeleg å gå laus på teakmonsteret.. og som mannen seier, det ser litt billeg ut etter malinga...men kva gjer no det så lenge me veit kva verdiar som skjular seg under...i allefall for indianarane og regnskogen.... Slik vart resultatet..


Betre enn før, og det er bra berre det....
13 kommentarer:

 1. Kanskje like greit å ikke være så gjennomtenkt bestandig...Da hadde det jo tatt maaaaange år..Godt du har skjult teak"monsteret"..Det ble skikkelig lekkert ble det:-))
  Vi vil vel alltid ha litt forandring...Det er vel naturlig det...
  Skikkelig nydelige bilder...nyyyter:-))
  Natta til deg & Klemmm Randi

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen,
  vi hadde også oppussing på rekordtid. Jeg var gravsi, passe proppet av diverese hormoner.. og ting måtte skje - helst i går!!
  Det har vi fått lide av.. og holder nå på med runde 2 (noen steder 3). Her blir vi liksom aldri ferdig!
  Men så til badet ditt :
  WOW, sier nå bare jeg. For en forandring! Ingen tvil om at hvite møbler virkere renere og mer stilrent :o)
  Gratulerer med flott resultat!
  Og de derre collagene dine,
  de vinner førstepremien hver gang!!
  Akkurat vært på jobb,
  gjesp, så sliten jeg er. I morgen skal jeg få svineinfluensasprøyten. Huff, men godt å få det gjort.
  God natt fra meg.

  SvarSlett
 3. jeg var gravsi... hoho - hva i huleste er det??
  Gravid var det jeg var!

  SvarSlett
 4. Omtrent som jeg holder på det der. Fort og gæli - og så må jeg gjøre om på elendigheta når jeg tar til fornuft igjen ! Forandring fryder og badet ble jo riktig så lækkert, det ! :-)

  SvarSlett
 5. Lekkert - berre lekkert.
  Tøft gjort å våge å male, men du gjorde det riktige. Det ble skikkelig bra. Jeg hadde aldri hatt mot til det. Men jeg er en pingle med malekosten. Tør nesten ikke begynne på en hylle engang.

  SvarSlett
 6. Hei.
  WOW, for et bad..den forvandlingen..
  Du er jo virkelig flink der altså... Ble så helhetlig og stilig.
  Må le av de første bildene..og forskjellene...herlig...
  Enig, med Jannicke...collagene er fantastisk fine...yausa...
  Oh..no du...slipsknyting er mye lettere...bare så du vet det...jobber med å legge ut bruksanvisning, men kameraet sa stopp, tom for batteri vettu...
  Klemsi klems
  Drops

  SvarSlett
 7. Du har jo et flott bad, nå har det jo blitt hvitt også, fiiint og flink! Ble som et nytt bad vel, lekkert med det hvite skapet og slotte speil du har, likte dem ja! Fn uke til deg! Halvveis nå snart helg! Klæm

  SvarSlett
 8. Det ble riktig fint det der da!! Skulle likt å vite hvilken kommune du bor i som har slike vilkår for husbygging. Er det pga. fraflytning det kanskje?

  SvarSlett
 9. Hei igjen!!
  Modalen ja!! Det veit eg godt kor er. Hadde mine mistanker skjønner du - syns du skreiv litt dialekt i forrige innlegg. Eg er opprinnelig frå Lindås kommune, men har gjort austlending av meg. Var i Modalen i sommer og åt middag på restauranten som ligg nede ved kaia. God mat og flott utsikt.

  Og takk for hyggeleg kommentar om bildene mine. Nei, eg er overhodet ikkje kunstnar (takk!!), det er kun hobby. Men ein kjekk hobby, som eg skulle ønse eg hadde meir tid til!!

  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 10. Åh vennen, takk for hilsen! Igjen! Jeg satt her i går lenge og drømte meg bort. I dine underfundige tekster og alldeles henførende bilder. Så datt det ene øyelokket igjen og jeg ble sittendes og tenke, "i morgen..."

  Så her sitter jeg og leser om avgjørelser i farten. Kjenner meg sånn igjen! Da vi bodde i Nederland skulle alt gå i ett åndedrag, og det ble et virvar av alt og helt ikke sånn jeg hadde tenkt. Derfor har jeg bestemt meg, at denne gangen SKAL jeg ta meg goood tid :)

  Men synes du/dere har fått gjort en mye bedre jobb enn det vi gjorde den gangen allikevel. Det er jo gjennomført, og det skal slettes ikke så mye til før du lander der du vil. Synes det hjalp mye og forvandle teakmøbelet, det kan lett bli tungt og maskulint med stramme linjer og mørkt tre. Der er jeg så enig. Jeg synes dere har valgt utsøkte fliser på gulvet!! En herlig kontrast til det lyse ellers i rommet. Må si meg også enig med organic Lizzi, det tar mange år og få det akkurat slik en vil. Folk klager her bestandig. Skal du ikke ha mer på veggene, hvorfor har du ikke gardiner der, og skal ikke pæra på wc ha lampeskjerm :) Det må på en måte falle seg naturlig. Huset må boes inn, og det er ikke mulig og finne alt man elsker på kommando eller samtidig. Håper du trives i huset, og ta deg god tid du. Du har jo en virkelig drøm som mange andre ønsker, et eget bygget hus :)

  Varm klem!
  Aina

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg lar meg facinere av den smykke-tavla du hadde bilde av der! Har du lagd den selv? Hva består midten av?

  SvarSlett
 12. Rålekkert bad! Og det ser slettes ikke billig ut med hvitt "teak-monster".
  Kjempefine bilder og herlig innredning. Godt med inspirasjon :)

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.