onsdag 2. september 2009

Spiskammers

Etter månadsvis med blomemotiv tenkte eg at det var på sin plass med noko frå innsida av huset. Eg har eit hus eg er nøgd med og eit interiør i rask utvikling utan at eg skammar meg over noko av det (i allefall ikkje mykje..hehe) Likevel har frimodet til å visa da fram til no vore litt reservert. So i dag tenkte eg at eg skulle visa litt frå kjøkkenet...
Då me bygde hus hadde me teikna inn eit kjølerom i tilknytning til kjøkkenet. Prismessig var dette mykje dyrare enn eit kjølehjørne og kjølerommet vart fort konvertert til spiskammers.
Spiskammerset kan husa ein mann i oppreist stilling (om ein skulle ha behov for å gjøyma bort ein) i tillegg til mengder med hyller fylt til randen av allslags. All tørrvare, krukker og glas, flasker, snopekorger, påske og julepynt, blomsterpotter, verktøy, viktige papirer og helgepålegget til ungane (les Sjokade ol), bakeutstyr, forkle og handleposar og heile resirkuleringsprosjektet vårt, med alt frå lyspærer til mjølkekartongar får plass der. Mykje oftare enn ein skulle lika tek kaoset overhånd og rydding er eit ord som høyrer nøye saman med ordet spiskammers her hjå oss :)
Eg kjøpte for eit år sidan ein sjablong frå Lune Hjem med ordet "Cuisine" som skulle på døra. Det ligg der enno, inni spiskammerset...

10 kommentarer:

 1. Flotte bilder, og du har sikkert et fint hus:)
  Spiskammers er praktisk ja. Og hyller får en aldri nok av.

  :))

  SvarSlett
 2. Ingen grunn til å være reservert! Smakebiten så både flott og innbydende ut :o)
  Spiskammers... så kjekt!
  Jeg har et stort hjørneskap (uten kjøl), det rommer enorme mengder av alt!! Blir like overrasket hver gang jeg rydder inne i det!
  Skimtet en fin spisestue i bakgrunnen... kanskje får vi titte der en dag))...

  Klem J.

  SvarSlett
 3. Nydeleg...
  Og så praktisk.
  god natt!!

  SvarSlett
 4. å så supert med et slikt rom...som rommer sååå mye da gitt.
  Drops

  SvarSlett
 5. Spiskammers... Gamle leker fra før i tida - på øveste hylle. Melkesjokolade... Brusflasker som var kun til helgebruk... Husker godt bestemors spiskammers, ja ! Huset mitt er like gammelt, men her var det nok litt dårligere med mat på den tida. I allefall mente de nok at de ikke trengte spiskammers. Søren og - jeg har tenkt på det mange ganger... at det skulle jeg hatt !
  Men sjablongen... den må du jo få opp , da ! Den passer slett ikke inni ett spiskammers !

  SvarSlett
 6. Jeg har vokst opp med spiskammers, det er i grunnen riktig praktisk med slike rom man kan gå inn i, og som kan ha en lavere tempratur enn selve kjøkkenet :)

  SvarSlett
 7. jammen så få det satt opp da Nicoline!!! :o)) herlig forråd.. mormor hadde et slikt og jeg skulle gjerne hatt et "hemmelig" rom jeg også.. så mye enklere enn skuffer og skap.. og så stilig med sylteglass og flasker med god saft eller vin.. på rekke og rad...

  Men rydding.. det trengs uansett enten man har spiskammer eller skap.. akk ja..

  Ha ei deilig helg.. klem fra mæ

  SvarSlett
 8. Nydelig med fyllte Norgesglass og deilige saftflasker....ditt spisskamerset er noe å ønske seg...
  Klem....Ellen

  SvarSlett
 9. Så kjekt å høyre at det er nokon som set pris på spiskammers! Ein periode synes eg alle reiv ned slike gamle spiskammers når dei pussa opp gamle hus.

  Eg er ei av dei som har lyst å bygge eit på kjøkkenet mitt...heldige du som har ein stad for "alt"..hihi

  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 10. Nydelege bilete! Og for ein god ide med spisskammers:)
  God helg til deg!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.