lørdag 5. september 2009

Sopptur
I dag har eg plukka sopp. Fangsten var ei full korg med ulike soppar og 15 gigantiske krekser. Dei fleste av desse har eg framleis i håret....og til dei som syns at den svarte soppen ser skummel ut så er det den beste soppen eg finn. Den heiter Svart trompetsopp og er ei skikkeleg delikatessa. I "utlandet" vert den kalla Black chanterelle, black trumpet, horn of plenty, eller trumpet of the dead.
God laurdagskveld til dykk alle!

7 kommentarer:

 1. Har aldri vært på sopptur.. og det ser spennende ut.. men er styggelig redd for at jeg komemr hjem med alt annet enn det som er spiselig:O))

  Ha en fortreffelig aften.. med eller uten kantereller:o))

  SvarSlett
 2. ...Oooo, trumpet of the dead.. Spooky!
  Flotte bilder!!! Jeg ers skikkelig pyse på sopptur! Burde tatt et kurs, slik at jeg vet hva sopp som er spiselig.. Den svarte hadde jeg garantert gått forbi! Jeg hadde ikke skjønt at det var en delikatesse!
  God lørdagskveld!! J.

  SvarSlett
 3. Hei Britt!
  Soppsuppe.....noe av det beste jeg vet. Jeg kjenner til den røde med hvite prikker, pluss noen få andre mere spiselige. Pinlig dårlig!
  Den "trompeten" så faktisk spennende ut. Det er bare å gå ut i skogen og plukke iveg, uansett. For her omkring finnes soppkontrollen som gladlig kan gå igjennom dagens fangst for kvalitets- og livsnødvendig kontroll...hehe.
  For tiden har jeg derimot ett eller annet SVINERI i kroppen, host&hark, så sopptur ble det nok ikke i år heller. :D
  Hadde du virkelig flere av disse edderkoppene i håret?? Jeg får virkelig et forklaringsproblem overfor jr. hvis vi skulle være så "uheldige" å få dem i håret. Mamma-super-panikk kontra Lille Petter Edderkopp-syngende og blid...
  Er det noe som heter edderkoppår, så må det være i år. I sommer har jeg sett såååå mange. Overalt, og spesielt på strender med steiner. Tok også et bilde av en skikkelig "go'ing" i sommer. Inne på en kirkegård, på en grav... Jeg var så nær med kameralinsa at den gjorde et attakk og jeg fikk helt hjerteklapp.
  Ja,ja tok jeg helt av her nå?

  SvarSlett
 4. Åh, savner å dra på opptur. Gjorde allitd det før. Det krever litt mer nå som jeg bor i Oslo. Ha en fortsatt fin dag!

  Charlotte:)

  SvarSlett
 5. den svarte soppen er ejg ikke helt sikker på så den går ejg bare forbi...Synd, men kantarellen og traktkantarellen derimot! nam, nam;)

  ha ei vakker ny uke der ute!

  SvarSlett
 6. Svart Trompetsopp har jeg aldri funnet, bare de to andre du har her, kantarell og traktkantarell:) Jeg og sønnen min lagde traktkantarellsalt i går. Tørka sopp og havsalt i mortel, nam!

  :))

  SvarSlett
 7. Herlig kandidat. Første gangen jeg er inne på din blogg. Morsomt skriver du...å fine bilder tar du. Jeg kommer i alle fall tilbake.
  Elsker også å lage ting...men ikke alltid jeg får det til. Moro å prøve.
  Hilsen Marte

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.