søndag 13. september 2009

Rosastegt dyrekølle med lækkert tilbehør

I dag vil eg anbefale ein høstmeny fra Isabellas som eg fleire gongar og med stort hell har servert både slekt og venner. (som de kan sjå av bileta so skein sola her i dag :)





Sidan eg i dag var aleinemor måtte begge ungane vere med for å finne soppen som trengdes til tilbehøret. Hjorten hadda bada i raudvin heile natta og var klar for ovnen. Soppturen vart særs vellukka. To ungar sat i bilen og gaula; MAAAAAAAAAAAMAAAAAAAAAAA!! kvart tredje sekund dei mista synet av meg i skogbrynet, der eg song høgt og støyande for ikkje å verte forveksla med ein slakteferdig hjort (hjortejakta er i gong og eg hadde fenge beskjed om å ta på meg rosa hue og syngje høgt...glømde hua og måtte syngje dertil høgare...)
Men sopp vart det og middagen vart som vanleg ein veldig god. Sjøvsagt takka være dei flotte menyane i Isabellas som eg ofte støttar meg til på kjøkkenet.
Særleg vil eg anbefala tranebærrelishen. Den er utan sidestykke og står seg i kjøleskapet i lang tid:


Tranebærrelish
• 150 g tørrede tranebær
• 1 lille rødløg
• 150 g sukker
• 1 dl hvidvinseddike
• 1 kanelstang
• 2 stjerneanis
• 1 laurbærblad

Hak tranebærrene groft, og skær løget i tern. Kom sukker, eddike, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad i en gryde. Varm det forsigtigt op, til sukkeret smelter. Kom tranebær og løg i gryden, og lad det simre et par minutter.

Kom blandingen på et skoldet glas, og lad det gerne stå 2-4 dage på køl inden servering.

5 kommentarer:

  1. hehe ja sånn er det med disse barna, er dem ikke herlige? Både sånn og sånn... Yammi, det der så godt ut du, i dag er det fårikål her og sørstegutten er ikke spesielt happy!

    SvarSlett
  2. ..jammen santen er ikke du en sånn super-mamma!!! Så flink!
    Hehe, tenker det var lurt å gi seg til kjenne i skogen,
    ikke greit å være hjort i disse dager!
    Her i huset har vi spist kjøttboller med fløtesaus og ovnsbakte poteter/grønnsaker..
    Godt det og :o)
    Klem J.

    SvarSlett
  3. Det så utrolig godt ut! Så flink du er:)

    Ha en fortsatt fin kveld.

    Charlotte:)

    SvarSlett
  4. Dette er egentilg en kommentar uten ord, fordi jeg akkurat nå er:
    Stum av beundring!

    Så dette er søndagsmiddager hos deg!
    (Ref. tidligere kommentar under "Høgt heng dei..")

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.