








Sidan eg i dag var aleinemor måtte begge ungane vere med for å finne soppen som trengdes til tilbehøret. Hjorten hadda bada i raudvin heile natta og var klar for ovnen. Soppturen vart særs vellukka. To ungar sat i bilen og gaula; MAAAAAAAAAAAMAAAAAAAAAAA!! kvart tredje sekund dei mista synet av meg i skogbrynet, der eg song høgt og støyande for ikkje å verte forveksla med ein slakteferdig hjort (hjortejakta er i gong og eg hadde fenge beskjed om å ta på meg rosa hue og syngje høgt...glømde hua og måtte syngje dertil høgare...)
Men sopp vart det og middagen vart som vanleg ein veldig god. Sjøvsagt takka være dei flotte menyane i Isabellas som eg ofte støttar meg til på kjøkkenet.
Særleg vil eg anbefala tranebærrelishen. Den er utan sidestykke og står seg i kjøleskapet i lang tid:

Tranebærrelish
• 150 g tørrede tranebær
• 1 lille rødløg
• 150 g sukker
• 1 dl hvidvinseddike
• 1 kanelstang
• 2 stjerneanis
• 1 laurbærblad
Hak tranebærrene groft, og skær løget i tern. Kom sukker, eddike, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad i en gryde. Varm det forsigtigt op, til sukkeret smelter. Kom tranebær og løg i gryden, og lad det simre et par minutter.
Hak tranebærrene groft, og skær løget i tern. Kom sukker, eddike, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad i en gryde. Varm det forsigtigt op, til sukkeret smelter. Kom tranebær og løg i gryden, og lad det simre et par minutter.
Kom blandingen på et skoldet glas, og lad det gerne stå 2-4 dage på køl inden servering.
hehe ja sånn er det med disse barna, er dem ikke herlige? Både sånn og sånn... Yammi, det der så godt ut du, i dag er det fårikål her og sørstegutten er ikke spesielt happy!
SvarSlett..jammen santen er ikke du en sånn super-mamma!!! Så flink!
SvarSlettHehe, tenker det var lurt å gi seg til kjenne i skogen,
ikke greit å være hjort i disse dager!
Her i huset har vi spist kjøttboller med fløtesaus og ovnsbakte poteter/grønnsaker..
Godt det og :o)
Klem J.
Det så utrolig godt ut! Så flink du er:)
SvarSlettHa en fortsatt fin kveld.
Charlotte:)
Dette er egentilg en kommentar uten ord, fordi jeg akkurat nå er:
SvarSlettStum av beundring!
Så dette er søndagsmiddager hos deg!
(Ref. tidligere kommentar under "Høgt heng dei..")
Nam nam!!
SvarSlett:-D