Folk har tidlegare uttrykt skepsis til mine eksperimentelle prosjekt på kjøkkenet. I dag vil eg vise det mest ytterleggåande og kanskje minst vellykka.
Man tager litt rein sprit ca 60% og ein neve med friske og spretne kantarellbarn.
La det stå på ei krukke ei veke og sil av, gjerne i ein filterpose.
At resultatet er til forveksling lik ei urinrpøve vil eg ikkje lastas for. Smaken er det eg vil kalle "arti". No gjeld det berre å finne rette bruksområdet. Kanskje "vondt skal vondt fordrive" er på sin plass her.
God helg!
Utrolig artig idé. Urtebrennevin er jo ikke ukjent, men kantareller var en ny ingrediens. Men du ga meg en strålende idé om at jeg skal gå og klippe ned det som enda står i urtehagen og ta det på sprit. Det kan jo fort bli litt gøy det også. :o) Ha en super helg...med en klunk kantareller.
SvarSlettNå spør jeg virkelig - helt på RAMME ALVOR.... Hva er det du har GJORT med kantarellene dine ?!?!
SvarSlettMine har blitt tørket og oppbevares i tette glass - og jeg angrer som ei bikkje på at jeg ikke har plukket kantareller før i høst ! Eller rettere sagt : I fjor eller i forfjor eller årene før der. Å bli hekta på kantarellplukking dagen før snøen kommer... Det er jo litt upraktisk ! :-)
Kos deg med kantarellene dine, du :-) Etter ei uke i sprit så kan det i allefall bli mye MORRO etterpå :-)
Gog helg fra Frøken Fjols
Gog.... eller GOD - velg det som passer :-)
SvarSlettF F
En spesiell vri ja....men sprit er no sprit vil nokre seie og helle det i seg same korleis det smakar:-)) Eg svergar no til eit lite glas god aquavit eller cognac eg då viss eg fyrst skal spritast litt opp:-))
SvarSlettGod helg til deg og ære være deg for at du testar ut.
Ja, ja...kansje du finner et bruksområde etterhvert.....det ser i alle fall ikke videre fristende ut.....
SvarSlettGod helg til deg!
Vilka vackra bilder och en jättefin blogg!
SvarSlettKram från Finland