mandag 3. oktober 2011

Paradisgelè...

Ja, vert no ikkje ferdig med Paradiseplene heilt med det fyrste. Eg fekk dei i fyrste omgong hjå ein flott bonde her i dalen. Ikkje ka so helst bonde heller, berre les HER.

 

Da skulle verta sirup av beste slag, men noko skar seg og det enda opp som ein velsmakande gelè i staden. Koka saft og tilsette sukker. Men sirupen utblei, rett i gelè stadiet bar det. Kanskje for rik på pektin desse eplene? Nokon med erfaring på området som kan hjelpa meg?

 

Uansett, no er snart lageret fullt av alskens etandes produkt. So no kan vel eigentleg jula kome?

Forstod på kommentaren til ei herleg bloggdame her i forgårs at nokre av dykk er litt skeptiske til desse eksperimentelle matinnslaga mine. Og ja eg skjønnar at eg bevegar meg litt i skuggesona av vanleg husmannskost. Men trøyst dykk med det at de har enno ikkje sette det mest alternative og da è meir dar dette kom i frå :)

God mandag!

9 kommentarer:

 1. Hihihi! La da vera alternativt! Da e jo DEG ;) Eg elske da! Ha ein strålande mandag ♥

  SvarSlett
 2. Jepp... Noen bloggedamer er regelrett sjalu på andre som kan klare å lage gull av gråstein ( eplegele av små rare epler) Søt bonde som reddet kalvene sine, synd at det var fire av dem som gikk utenfor stupet. Stakkars!! Flotte bilder frøken strøken, og fin teip gitt;) Det gjorde seg....

  SvarSlett
 3. Dette så jo fantastisk godt ut! Sirup eller gele`, det viktigste er jo at du har fått til en av delene :) Nydelige bilder!

  Tusen takk for fine ord hos meg :)

  Ønsker deg en nydelig uke!

  Klem Lene

  SvarSlett
 4. Kjempespennande å prøve seg på nye ting og den gelèn såg meir enn god ut spør du meg:-))

  jannetove

  SvarSlett
 5. Du verden så lekkert! Å eksperimentere med mat er jo utrolig morro. Synes du er kjempeflink og det ser jo så godt ut. Skulle gjerne hatt tilgang til slike lekre saker selv. God høst!

  SvarSlett
 6. Så koselig å se spor etter deg inne hos meg! *smil* Jeg liker bloggen din veldig godt!!

  SvarSlett
 7. Skal si du er flink til å lage både det ene og det andre (nyttige?) av det naturen har å by på. Ikke har jeg sett paradisepler "live" før og dermed heller ikke smakt alt det gode man kan lage av dem. Men jeg forestiller meg at gode må de være...!

  Elsker å titte innom din herlige blogg. Alltid noe som får meg til å humre og som får meg i godt humør.

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.