onsdag 17. april 2013

#bruktduellen

NIB reklamerar for ei utfordring som finn.no har sett i gong, nemleg #bruktduellen.
Tånken er god, ein skal ikkje kjøpa noko nytt på 50 dagar. No er ikkje 50 daga all verdas lang tid, eg kan jo nesten halde pusten like lenge...men igjen, tånken er god. 
Utfordringa stoppar deg ikkje frå å handle brukt så det er nok ingen løyndom at den godeste Finn skal kunne tjene ein slant eller to på dette. Sjølv om konseptet til gubben oppfordrar til gjenbruk og bør prisast for det, så er han jo og i aller høgste grad ein kommersiell aktør som meiner bissniss.
Nok om da.
Eg er for gjennbruk og redesign og dafø tenkte eg å nytta høvet til å reblogga nokre av prosjekta eg hadde på den gamle bloggen slik at eg får dei i nyearkivet. 
Fø deko trofaste, eller de som har minne som ein elefant, de treng kanskje ikkje lesa vidare, men fø deko andre....her er noko eg gjorde i 2008.

Dei fleste kjenner til desse framskåpa...eller kva ein skal kalle dei. Vakre i si tid, men også flotte utgangspunkt for litt remodelering. Her er det eg og vetlaprinsesso gjorde med skåpet vårt i 2008.

For at resultatet skulle kunne skryta på seg å vera gjenbruk og velbrukt so fekk me restamaling frå nokon som nett hadde bygd hus og mala to jenterom. Dei hadde nokre slanta i botn tå nåken spann som me grådig tok i mot.
Stoffet på innsida av dørene er eit gammalt skjørt nokon har hive i fillekassen til mor mi (ho vede filleryer av slikt før i tida)
Skuffene fekk småinndeling til nips og naps
I eine sida tok me ut hyllene og laga oppheng for kjolar og stas.

I dag, 5 år etter..står skåpet i ein krok i gangen fullasta med treningsutstyr og gamle bøker...
Småprinsesso er vorten større og vurdere å ta skåpet innatt i varmen, te sminkesaker og slikt...
...me får sjå...eller får skåpet kanskje gjennomgå ein ny makeover og finne seg ein ny beskjeden plass i tilværet...
..slik som me andre som heller ikkje våga lukka på Finn...

7 kommentarer:

 1. Ja, det er litt av en duell, det! Og en fantastisk bra oppfordring og utfordring slik jeg ser det....og litt vanskelig! ;) Nydelig, nydelig skap dette var - helt utrolig hva man kan få ut av de gode, gamle...dette var bare lekkert! <3 Takk for alt du deler. god helg-klem fra meg

  SvarSlett
 2. Vet ikke om jeg orker å konkurrere jeg - det så mange som er så utrolig kreative og flinke! Skapet ditt f.eks - det ble kjempefint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei kjære deg, dette var Inga innlegg i ein konkurranse. Eg berre skreiv litt om finn utfordringa og brukte anledninga til å reblogge eit gamalt innlegg. Utfordringa ligg berre i å ikkje kjøpe nytt på 50 dagar.

   Slett
 3. Skapet ble superflott.
  Har en skjenk stående i garasjen som trenger litt TLC. Den er laget av onkelen til min manns bestefar, han var møbelsnekker. Den er ikke helt i toppform etter så mange år, men håpet er å få den tilbake til fordums storhetstid. En gang...

  Ha en finfin dag.
  Klem

  SvarSlett
 4. Kjempefint skap! Jeg er så utålmodig av meg at jeg maler det som synes på møbler, men aldri inni... jeg har noe å strekke meg etter der ;-)

  Jeg synes som deg at det er BRA med gjenbruk, og at bruktduellen er et flott tiltak. Meeeen det er som du sier en kommers greie fra finn sin side, og det å tenke gjenbruk, miljø og økonomi endrer seg vel ikke nevneverdig for de shoppinggale etter en slik utfordring heller.

  Fin dag til deg!

  PS: Dine tanker om bloggere og bloggtørke, har gjort meg de samme refleksjonene, hihi ;-) Synes også det er moro med de som FLERE ganger i året annonserer at de (kanskje) skal slutte å blogge, men etter en del sypatikommentarer bare MÅ begynne bloggingen igjen fodi leserne så gjerne vil det. Stas at noen ofrer seg for leserne på denne måten! Jeg slutter å blogge momentant om jeg ikke gidder mer og begynner på igjen plutselig når jeg får lyst igjen. Enkelt og greit!

  SvarSlett
 5. Det er så nydelig fint! Hvis tøtto ombestemmer seg, veit eg om ei tøtta her i huset som gjerne vil arve:) du har jo nevnt det tidlegare, eg har gløymt det heilt ut. Gje ein lyd om det er aktuelt, men skjønner godt om de vil behalde det sjølv! God helg til deko alle!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.