tirsdag 9. april 2013

Sponsing

 

Ettersom eg tok eit par hundre bilder i drivhuset i går, får dei rekka ein dag te :D Fotografering og redigering må seiast å ta litt av tida mi. Blogging generelt sett... tek tid. Og tid er pengar. Og slik sett kan eg sjå at mange bloggarar vel å la seg sponsa eller ynskjer å tene penga på bloggen sin.. 

No er dette eit stort og omfattande tema som det fins mange perspektiv på. Dafø tek eg da ikkje i dag. 
I dag er eg ganske einspora og nyte sola...om ikkje sponsa, so ganske sterkt influert av våren :D

Men for å samla litt info om kva folk meine.. så legg gjerne att ein kommentar og kom med ditt perspektiv på sponsing og kommersialisering av bloggverda.

13 kommentarer:

 1. eg kan godt skriva om ting eg liker.... og får eg produkter gratis... så ja... tar eg imot, men eg tar ikkje imot ting eg ikkje liker eller kan stå for.... ønsker ikkje å tjene penger på bloggen.... bloggen er hobby... :) reklame blogger er kjedelige.... er flere av de store interiør bloggene som jeg synes har blitt kjedelige.... og mindre kreative for de kun viser reklame.... og betalt nips... nei.... ikke noe for meg...

  nyt dagen...

  Klems Diana.

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder! Kan absolutt brukes flere ganger disse :) Ja sponsing av blogger kan det være både fordeler og ulemper med. Kjedelig når det nesten bare blir det det dreier seg om, men ellers får vi vel bare leve med det :)

  SvarSlett
 3. Herlige bilder:)får ofte spørsmål fra folk som ikkje har blogger sjølv om eg tjener penger på det,men då svare eg nei for det er ikkje min intensjon med å blogge,men kva andre velger å gjere får være deira valg:))
  Nyt sola:)

  God klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Folk får gjere som dei vil. Har skjønt at ein får inntekt av å klikke på reklamene i bloggen, stemmer det? Eg klikkar aldri. Likar ikkje reklame. Hadde nok ikkje tjent noko på å ha reklame i bloggen, gjer ikkje så mykje for det...

  SvarSlett
 5. Jeg skjønner godt at det kan være fristende å ta imot gratisprodukter - hadde sikkert gjort det samme om jeg hadde en populær blogg, og fikk tilbudet. Men nå syns jeg det begynner å bli alt for mange "sponseinnlegg" blant interiørbloggerne...og det er jo ikke bare en som viser fram hva de har fått. De samme produktene går igjen hos alle de andre som også er sponset. Har mistet mye av interessen for disse bloggene etterhvert, pga. dette reklamestyret. Men selvfølgelig er det opp til hver enkelt hva de skriver om; jeg fikk bare lyst å si min mening siden du oppfordrer til det. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 6. Skjønner det kan være fristende for populære bloggere, men personlig synes jeg reklame virker forstyrrende på bloggens utseende..ikke vakkert akkurat og ikke trykker jeg meg inn på noen reklame heller...det er nå min mening.
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. liker ikke reklameblogger.. har sluttet å lese hos interiørbloggene som skriver innlegg for å få gratis produkter.. men bevares.. det hender nok at det er nyttige produkt de skriver om : )

  SvarSlett
 8. Jeg tenker at hver enkelt må finne ut hva en vil formidle til sine lesere. Jeg har full forståelse for dem som lever av bloggen sin at de har reklame og sponsede innlegg. Det er jo der lønnen deres ligger og det virker som de bruker mye tid på jobben og byr raust på seg selv. De eneste jeg har lest av slike profesjonelle blogger er Trines Matblogg og Fotballfrue og der synes jeg at reklamen funker bra. For en trivialitets- og hobbyblogger som meg selv med fra 200-250 lesere daglig, så har aldri reklame vært et tema og ikke tror jeg det hadde blitt så mange kronene å tjene heller. En annen ting er at jeg synes reklame kan være et veldig forstyrrende element på bloggers utseende.

  Det var mine tanker. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 9. Folk får gjøre som de vil, men jeg vil ikke ha reklame på min blogg. Synes bloggene blir så upersonlige når de er fulle av reklame. D

  SvarSlett
 10. Dette er et tema som jeg har tenkt mye på. De produktene jeg har fått og som jeg har skrevet om, er ting jeg kunne ha kjøpt selv. Jeg skal stå for det jeg skriver om. Jeg har flere ganger takket nei til henvendelser, enten fordi jeg ikke liker produktet eller at det ikke er interiørrelatert. Jeg synes nemlig at det er gørr kjedelig å lese om barneleker og barberhøvler på interiørblogger, og da vil jeg i hvert fall ikke gjøre det selv.

  En ting jeg synes er viktig, er å merke innlegget med at tingen er sponset. Det er det flere som ikke gjør, og da blir det for dumt når det er så lett å gjennomskue at de faktisk er sponset. Åpenhet og ærlighet er viktig.

  Noe formål om å tjene penger på bloggen har jeg ikke, så f.eks reklame er uaktuelt. Og det er jo ikke akkurat så pent med blinkende reklame under hvert innlegg heller!

  SvarSlett

 11. Nydelige bilder;) Regner med at dette er skjult reklame for boligdrøm???!! Hihi- fra spøk til alvor;)
  Jeg har fått noen tilbud om sponsing, noen ganske uproffe også vil jeg si....ala har du ikke lyst å gi noe igjen til de stakkars leserene dine som faktisk gidder å lese bloggen din dag ut og dag inn (satt litt på spissen...)Fikk også mail fra en butikk som søkte blogger til sin hjemmeside- hvor det virket som om avtalen var at man skulle få den store ære å blogge gratis for dem og skaffe dem gratis reklame og omtale- og kunder via lenking i egen blogg/innlegg...også få lov til å få link til min blogg på deres hjemmeside som hadde x antall treff i måneden ( laaangt færre treff enn det min egen blogg har)- synes faktisk dette er ganske frekt jeg...selv om jeg sikkert kunne fått testet en madrass gratis og kanskje fått rabatter hos dem... Har fått tilbud om å kjøpe f.eks en lampe til innkjøpspris mot at jeg skriver et innlegg om lampebutikken. Det er helt klart opp til den enkelte blogger om man vil la seg sponse eller ikke- men jeg tror kanskje at mange ikke vet hvor "enkelt" det er å f.eks bryte markedsføringsloven. En ting er tydelige annonser som ligger på bloggen, men ofte synes jeg det kan bli litt utydelig at det egentlig er snakk om reklame når det kommer i et blogginnlegg og kanskje bare en del av innlegget omhandler butikken/varen. Forbrukerombudet skriver i sin veiledning til bloggere:

  Eksempler på formuleringer som ikke vil være tydelige nok er:"Innlegget er skrevet i samarbeid med (selskap x), eller "produktene er sponset av (selskap x), "produktene er sponset av (selskap x), men jeg får ikke penger for å skrive om det, mine meninger er
  ikke til salgs."

  Som regel er det jo nettopp slike formuleringer som brukes i sponsede innlegg.....og av og til så blir det veeeldig uklart om pakken fra posten er kjøpt for egne penger eller en såkalt sponset gave...

  Hittil har det vel mest vært rosabloggere som har fått kritikk, tror vel at det er de færreste interiørblogger som tjener noe i nærheten engang av hva enkelte rosabloggere gjør, men det virker i alle fall som det blir mer og mer vanlig med sponsing blant interiørbloggere også...så jeg tipper dette blir et tema vi vil høre mer om. Ser frem til å høre mere om hva du egentlig synes om dette!!! Tipper du har en ganske sterk mening, og håper at stadig flere bloggere og blogglesere vil reflektere over hva det gjør med bloggeland når markedskreftene flytter inn stadig flere steder...

  SvarSlett
 12. Så lenge dei er opne om det og innlegga er merka med sponsa er det ok for meg.
  Og alle les vi bloggar vi likar og som har noko å "gi" oss, ikkje sant?
  Og viss ein ikkje likar reklame eller sponsa innlegg så er det berre å la vere å lese.
  Lufta og ikkje minst nettet er visst fri for alle :-)

  Og du min gode tek så flotte bilete at hadde eg vore eigar av PIP industrien el.likn hadde eg henta deg inn som fotograf!! Klem

  SvarSlett
 13. Eg veit kva du synest om temaet, hehe, og du er herlig engasjert. Eg elsker engasjement! Sjølv har eg hatt eit par sponsa innlegg, men som eg ser av trenden over så begrensar det seg til produkt eg kunne kjøpt sjølv. Er produktet ikkje i "mi gate" så er det heller ikkje interessant å blogga om det. No har det seg slik at latskap også speler inn her, bloggen min skal ha innlegg når eg er inspirert og har noko å melda. Ikkje når nokon vil at eg skal skriva om x eller y innan søndag, med så og så mange ord og "bruk vedlagte bilder".

  Klem Eli

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.