søndag 11. desember 2011

...feilskjer....

Ja, da er ikkje gjort i ei håndavending å pakka 2 små og 2 store i ein bil, kjøra i 2 tima frå hakkadalen inn te storbyen fø intensiv julahandel.

Da mesta gjekk heilt fint. Berre nokre få feilskjer. Eit av dei har eg gjort før.  Eg gjer da faktisk ofta og lovar meg sjølv at det aldri meir skal skje, men so gjer da da. Da e i  parfymeri eg slit. Skulle ha mascara, hadde lest om eit merke som hadde vorten "best i test" so da heite og tenkte at da måtte vera nåke fø meg so ikkje har peiling på slikt. Dama bak disken var kjekk og grei ho, men lite villig til å selja meg da eg ba om. Ho hadde eit anna merke so va so mykje betre. Ho brukte det sjølv sjølvsagt og og blunka og knipsa og illustrerte fø meg kva bra saker detta var.

Sanninga er at vippane hennar ikkje var noko spesielt flotte, meir som eit avnåla juletre, men kva veit eg..tenkte eg og kjøpte dette merket eg aldri hadde høyrt om før. Og rett skal vera rett, eg hadde rett. Vippane mine ser ut som grisebust og eg burde ha skjønt at her snakka me sponsing og gode provisjona. Og eg veit da vel og...men eg vert so stakkarsleg og tåssjen når eg står der i halvsvima tå tusen på tusen med godlukter i lufta...og svettar. Då mumlar eg takk og luskar duknakka ut, vel vitande om at eg har lete meg lura att.

 


Nett so sist eg var på jakt etter eit lett og transparent pudder til å skjula blanke kinn på slutten av ein lang arbeidsdag. Triso so skal hjelpa e so sparkla at sjølv familie og nære sikkert har problem med å kjenna ho att, og ho klara å selja meg alt "ho bruka", sjølv om eg syns da ser heilt forferdeleg ut. Og her trur eg løyndommen ligg. Eg er so redd dei skal sjå at eg ikkje syns dei va so fine, so eg ser ned og takkar ja, betalar og sig ut....skåpa mine her heime er full av hjelpalause kjøp gjort i god meining....

..eit anna feilskjer stod Kremmarhuset for. Eg kom heim med ein ny pute i egyptisk bomull utan knapphol til knappane som var på. So da er ikkje berre hjå meg det går fort i svingane. Får sy dei sjølv, 10 mil i bil er for langt for 3 små knapphol....og snart er det jul!

15 kommentarer:

 1. Hi, hi unnskyld at jeg ler, men jeg så deg føre meg der i butikken...
  Håper du kan bruke noe av sminken og flink er du som kan orden opp i knappehulla selv ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 2. dette høres ut som ekte julehandel!
  har hørt dalen din blitt kalla for mmmidalen hakkadalen var nytt...
  jaja,- jul blir det ska du sjå..
  klem,magny

  SvarSlett
 3. Kjære deg, vær så snill å ta med deg den hersens mascaraen og si at du ikke fikk som forventet og at du føler deg lurt!!!!! Pliiis da!
  Det samme skjedde med meg men jeg bet ikke på dama som sa hun brukte samme merke( vippene så jo ikke ut stakkar...) så jeg stakk innom et annet parfymeri og fikk det jeg bad om! Amen.

  HIhi, du har en herlig blogg !

  GundaM

  SvarSlett
 4. Uff....dette hørtes ikke godt ut. Det er kjedelig å ha skapet fullt av dyre ting en ikke bruker....

  SvarSlett
 5. Huff...må smile litt også, for du skriver så bra at jeg nesten ser deg for meg der du står! Og "triser" med sparkel har jeg også sett noen ganger ja. Hvem har ikke stått med den litt emme følelsen over en handel som kanskje ikke heeelt var den riktige nei...hehe...Men kan ihvertfall tipse deg om et veldig godt pudder; Id Bare Minerals. Detter så og si alt, ler lett på påføre, og kjennes ikke ut som om du har sminke på. Dekker bortimot alt, og kan kjøpes på nettet for en brøkdel av butikkpris ( og jeg jobber ikke med make-up, og har ingen provisjoner av salg haha....) Neida, men håper du får en bedre bytur opplevelse nestegang;) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Hahaha, du er så bra :D Lo godt av juletre-vippene! Du er mildt sagt god til både skriving, interiør og foto. God kombo! :) klem herifrå

  SvarSlett
 7. Au da! Litt som Helén Vikstvedts Selma i 37 1/2? Hun skulle vel ha en ansiktskrem og endte opp med en bitteliten, superdyr boks:)

  Kan kjenne igjen det der med å miste helt munn og mæle i butikker for saker man sjelden kjøper. Uansett hva man sier får man følelsen av å si: "Jeg synes ikke du var noe fin, jeg", eller: "Jeg vil ikke se ut som deg".

  Send inn en mann eller et barn med lapp neste gang, og instruks om å ikke kjøpe noe annet enn det som står på lappen :)

  God adventstid i Hakkadalen - der bor vel også kjerringa med staven med åtte potter rømme, og fire merker smør, noe hun kan tjene fett på i førjulstid :)

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 8. Åhh, så godt eg kjenner meg igjen....handle sminkesaker er ikkje kjekt !! No har eg ei dotter på 17 som overgår meg på området og kan vera ein ok støttekontakt for mor under sånne innkjøp. Ikkje alltid vellukka, men ho må jo arva produkta som ikkje fell i smak..... Nei, mascara er ikkje lenger berre mascara!! Ha ei fin veka.

  SvarSlett
 9. hihi...
  "avnåla juletre"..fantastisk!
  du skriver så brabra! kjempeflinke du!

  klem

  SvarSlett
 10. Smiler litt her eg sit og har akkurat like lite greie på slike ting som du antageleg. Eg var på ein slik salong her om dagen og skulle få gjort noko med neglebanda mine som blir så trasige av cellegifta. Det resulterte i at eg enda opp med diverse sminke - blandt anna dette pudderet frå Bare minerals og du det funka - både det og dei to små maskarane - ein for lengde og ein for volum:-)) Og dama der var faktisk fint sminka utan å sjå vidare sminka ut. Så der hadde eg flaks gitt:-))

  Klem og god dag:-))

  SvarSlett
 11. Enig i at man kan føle seg ganske så utafor i disse velduftende parfymeriene. Usminket og blank i huden, uten så mye som et strøk av maskara skal lures til dyre kremer. Nei takk, kjøper Nivea på Rema1000, sier jeg :) (inni meg i alle fall....)

  SvarSlett
 12. Kjenner meg igjen. Trives faktisk ikkje med å gå inn i parfymeri når eg tenkjer meg om. I hvertfall så må eg ha "dagen". Helst nysminka og ok på håret, ellers så står eg der og føler at dei tenker "stakkars, her hjelper no ingen ting" Eg kjøper det eg treng og bruker ikkje tid til å sjå på noko nytt. Då er det lettare på taxfree-butikken på flyplasser. Der er dei flinkare til å hjelpa også synes eg.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Ikkje heilt enkelt det der nei..

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.