torsdag 1. desember 2011

....det er syndefloden...

..ein herleg replikk frå Facebook. Da è 'kje advent me har fått i dag, da è syndefloa! 

Hakkadalen ligg midt i nedslagsfeltet for allskens nedbør. I fjor var det meter på meter med snjo, no er det over 100 mm nedbør pr. døgn. Heilt klårt at juletemningen let vente på seg i vindkasta. Grøne bakkar og enorme elver. 1. desember er det no lell og advendtskalendarane vart no heldigvis klåre.

  
I år er det litt for ein kvar smak. Ideen er den same, utførelsen varierer. Til og med kaninen har eigen advendtskalender. Dei sov knapt i natt, ungene. So spente var dei. Og tårene trilla fritt då fyrste kalendergåve viste seg å vere defekt - rett frå BR-leker.

 

Kor lett er det å få bytta ei leikepakke med Creapy Crawlers som no er fordelt over 14 kalenderpakker, sirleg innpakka i gråpapir, teipa og pynta med band? For ikkje å snakke om at det er langt til næraste butikk. Eg skjønar tårene, ikkje eingong sjokolade kunne fikse skuffelsen.

 

Då eg var lita kunne eg trøyste dei med, fekk me berre pakker kvar tredje dag (3 sysken) og då var det kanskje berre ei hasselnøtt inni. (no kan hukommelsen min ha spela meg eit puss og  blanda seg med gamle triste julesonga..) Men tru meg det var lite trøyst for han å finne i mine oppleveingar. Kan vel ha samanheng med litt feilinformasjon faren har drive med.... Du mamma, Pappa seie du levde då det fans dinosaura på jorda...

9 kommentarer:

 1. For en fin julekalenderen. Jeg liker den masse.
  Ha en fin torsdag. :)
  allesistgut

  SvarSlett
 2. Virkelig nydelige kalendere. Synd den første pakken ikke ble som den skulle. Julestemningen lar vente på seg på Sørlandet også. Men da er det godt å krype inn til stearinlys og engler. Fyr på peisen er det dog for mildt til, men vi jobber ihvertfall med stemningen...

  SvarSlett
 3. Ville bare forbi og ønske dig en glædelig første december. ♥
  Kram Birgitte.

  SvarSlett
 4. Så fin julekalender! Og skam på BR!
  Klem Maria:)

  SvarSlett
 5. For noen nydelige kalendere!
  Stakkars små, kjipt med ødelagte leker. Men i morgen er det vel en ny sjanse?:)

  God torsdagskveld!
  K

  SvarSlett
 6. flott adventskalendar - mine ungar hadde også heimelaga ei tid - og med tre ganger 24 vart det nokre pakkar ja....Men du det var ei god tid - no er dei vaksne og om dei har adventskalendrar veit eg rett og slett ikkje....:-))

  Klem

  SvarSlett
 7. Oi, eg har ikkje rukke å ordna noko endå.. mine jenter er så store at dei kanskje vert fornøygde med lodd.....?

  SvarSlett
 8. Ah! Såååå kreative og vakre kalendere! Kjempe-flotte!!!


  Ha en fortsatt fin helg!! Vi blåser nesten bort i dag vi også;)) ... jeg venter på dalende snøfnugg;))

  KLEM KLEM
  Anette

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.