onsdag 23. november 2011

Førebuing...

Det finaste med advendtstida, når tida strekk til, er førebuinga. Gleda over å pynte og gjere ting vakkert. Som alltid kjem denne tida som julenissen på kjerringa. Vips so var det fram med advendtspynten att. Noko har aldri vorte pakka ned...

I år er det mykje natur i pynten og det passar meg godt, glad i skogen som eg er. Likavel klarar eg meg ikkje utan litt glitter og stas i julepynten. Då vert det fort  for kaldt og beint fram simpelt og gjev meg inga kjensle av fest. Eg har planar om å klare denne jula utan noko frå TineK, verken telysglas eller skåler. Eg kjenner det pressa på, men eg står enno tappert i mot. Hjortane skal også til ei viss grad få behalde gevira, men kongler og mose hverken står eller ligg trygt i skogen. Sementen står eg over og satsar på at minst mogeleg av den finn vegen i julebaksten....

Krydder som før i tida var rekna som eksotisk, kanel, nellik og stjerneanis synes eg er vakkert som pynt og skaper herlege lukter i heimen. Ungane er nok ikkje alltid einig med mor om kva som er pynt og kva som er festpynt. Eg reknar med at både glitter og glam i store dosar må til for å tilfredstille deira syn på julepynt. Og kjekt er det!

Jul vert det no uansett :)

14 kommentarer:

 1. Glad for å høre at det ikke bare er minimalistisk og hvitt og natur i vente. Bra at noen tar gull og glitter i forsvar også! :)

  SvarSlett
 2. hihi :) du er artig. ser ut til at me pyntar litt likt - med liknande materiale iallefall.

  takk for tips, inspirasjon og humor ♥

  SvarSlett
 3. Du beskriver det så bra, akkurat slik føler jeg det og! Lekre bilder med flotte farger! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. :)) deilig inspirasjon:)) litt rødt på kjøkkent hos meg mens stuen blir i naturlige omgivelser:)))

  SvarSlett
 5. Forberedelsene er så kjekke!
  Tenker det blir en nydelig jul hos deg, sjøl uten hu Tine ;)
  Betongen får jeg ta meg av, for her er det nemlig ingen fare for at noe ramler oppi en deig hi, hi.
  KOS DEG!
  Klem May Helen

  SvarSlett
 6. Så flotte bilder! Her var det mye jeg likte :)

  Fortsatt fin dag!

  Klem Lene

  SvarSlett
 7. Ja, dete så fint og ha sine tradisjoner, det blir nok ei fin jul hos deg, ha en fin onsdag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 8. : )) må bare innrømme at de kryddersortene alltid er fremme her hos meg.. hele året : )) jeg har skåler stående i skuffer og skap.. elsker den duften : )

  ha en fin kveld.

  SvarSlett
 9. Och än om jag inte förstår allting du säger, så är det underbart det du visar. dt gammeldagsa, underbara foton..och jag önskar jag hade ner tid..för det är så fint här så underbart! jag som brukar pynta redan innan advent, snart kommer jag med ***


  kramar Lycke

  SvarSlett
 10. Jeg liker best naturlig julepynt, men litt glitter detter jo innom. Ellers så har det en tendens til at den samme pynten finner veien inn i stua vår år etter år og ofte plassert på samme sted.....men, noen små justeringer blir det innimellom.

  SvarSlett
 11. Eg er veldig tradisjonell og mitt juletre er nesten berre pynta med raudt - men eg har også nokre gamle fuglar og kuler som er i alle farger, dei må vere med fordi dei har minner i seg. Elles er nok resten av stova også stort sett raud, dukar - gardiner - lys og diverse nissar:-))
  Kjedleg kanskje - men for meg er det jula:-))

  SvarSlett
 12. Herlege bilder!! Eg bruka å ha to adventsstaker - og den andre er rett og slett ei kvit, ildfast form fylt med nøtter, nellikspiker, anis og kanel. Oppi dette står det kvite kubbelys. Det luktar god i stova då: )

  Men jau, litt glitter og stas må det også vere...!!
  KLEM!

  SvarSlett
 13. Hei!

  Nå må jeg bare si et par ord før jeg hopper ut av den fine bloggen din. For noen flotte bilder du tar!! Jeg har har bladd og bladd. Og så nydelige collager du har satt sammen. Du har jo fanget hundrevis av vakre foto. Nydelig!

  Er du fotograf?
  Du får nydelige bilder og lyset og detaljene er så klare og gode. Vakkert for øyet...!

  Kos deg videre med fotograferingen!
  Liv ;O)

  SvarSlett
 14. I really love your photos! :) GORGEOUS!! And by the way: Swedish is the Most beautiful language I know! Unfortunately I can't speak it fluently! :(

  Lots of love, Lisa :)

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.