onsdag 18. mai 2011

Male hus...

I dag har eg sete ute og høyrt på den fantastiske fuglesongen for så å gå innatt for å fyre i ovnen. Brrrr.
Uansett, eit stort prosjekt står framfor oss. Male huset. Kanskje like greit at det skal rigna ei veke og litt til..Og fargen... kvit eller...rosa med grøne prikkar? Hadde vore veldig kjekt, ei lita stund.... Rart det med husfargar, når ein kjøre rundt i dette langstrakte land, finn ein fargar og kombinasjonar som speglar bebuarane. Kvifor vel me den fargen på huset me vel? Kva avgjorde ditt val?

9 kommentarer:

 1. ..for meg var det stilen på huset som avgjorde fargen.. kan ikke se for meg vårt hus i noen annen farge enn hvitt.. :o)
  Klem J.

  SvarSlett
 2. Hvitt hos oss også....Dog hadde vi en periode da vi tenkte oss gult, og når jeg ser min bror sitt gule hus med grønne karmer og røde sprosser er jeg glad at jeg ikke insisterte;)

  SvarSlett
 3. Her i gården var alle hus like med fargekombinasjoner som brunt - orange,orange - brunt, raudt - brunt.... Og då, når ein drister seg til å skifta farge hopper ein ikkje rett over på kvitt. Litt sånn smått og forsiktig må en ta det i eit boligfelt og håper så at andre kjem etter. Naboen og eg valgte grått/grønt og grønt/blått (høyres fælt ut). Så litt om litt skifta fleire til litt meir moderne farger. Eg orker ikkje skifte fleire gonger så no har eg altså grått hus med nokre grøne lister. Aldeles ikkje noko moderne boligfelt dette her. :-)

  SvarSlett
 4. Vårt hus har vært Staverngult (okergult) siden det ble bygd i 1918. Ville vært en forbrytelse å forandre den he he. Men jeg synes det er en vakker farge til hvite karmer og stilen på huset.

  SvarSlett
 5. Hvitt hos meg også, syns det passet best til vår lille hus... Nydelige
  bilder som alltid her hos deg :) masse lykke til med husmalingen, og gratulerer med vel overstått 17-mai feiringen :) Klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Åhhh...ja....får sååå lyst til å sitte ute å nyte fuglesangen og våren,men jammen er det kaldt til tider...(og er det ikke så kaldt skjer det mere enn en gang at naboen skal vaske bilene med høytrykkspyler akkurat da jeg har satt meg ut!!! Har to biler og bruker ca.2 timer på hver...Er det mulig!!)
  Når vi flyttet hit var huset hvitt nederst og brunt øverst....Det letteste var da og male hele mørk brunt...Var fint det en stund...,men tok til vettet og kreftene og malte det hele hvitt...Måtte ha hjelp til toppen for begge har høyde"skrekk"...
  Hvitt med rosa prikker:-))...Pippi så det holder...Kanskje ta døren sånn over sommeren:-))
  Suuuperdeilig dag & Stooor klem fra Randi

  SvarSlett
 7. Hvitt hus hos meg, det passet best til stilen på huset. (hus med karnapper og valmet tak) Har prøvd en lys grå farge også med hvite karmer og sprosser men vi endte opp med å male huset hvitt igjen, da det var tid for å male på nytt. Er så heldig at barna er store nok nå til ha male huset vårt når det trengst, fin sommerjobb. Men jeg maler selv karmene for å unngå x-antall dager med å skrape maling fra vinduene etter tenåringenes malearbeid. Lykke til med malingen. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 8. Vi skulle eigentleg ha raudt hus fordi vi bur på ein topp og huset vise veldig godt. I tillegg er raudt fint når ein bur i skogen. Men plutseleg vart det kvitt fordi vi vart usikre på raudt, og karmane vart kvite og fordi vi fann ikkje den rette fargen. Så tenkte vi at då få vi ha det som det er til vi bestem oss for noko anna. Men no synest eg kvitt er kjempefint.

  SvarSlett
 9. Vi kunne ikke velge farge på huset da vi bygget, men etterhvert har flere i boligfeltet skiftet farge.
  Denne sommeren skal huset vårt bli mørk grå.(Har ikke funnet den ultimate fargen da men!)
  Her er det ingen som har lyse hus...
  Men grå, i stede for brun, er virkelig mer MEG ;)
  Så her også venter vi på fint vær, samt at mannen skal få kragebeinet på plass igjen der det hører hjemme!!!
  Lykke til med malingen når tiden er inne!
  Klem May Helen

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.