1 stk hakka lauk
1 båt hakka kvitlauk
1 ss raps, soya eller solsikkeolje til steiking
500 g (over)modne tomater
1 stk hønse eller grønnsaksbuljong
5 dl vatn
1 dl matfløyte
salt og pepar
2 egg
1 båt hakka kvitlauk
1 ss raps, soya eller solsikkeolje til steiking
500 g (over)modne tomater
1 stk hønse eller grønnsaksbuljong
5 dl vatn
1 dl matfløyte
salt og pepar
2 egg
Fres lauk og kvitlauk i olje. Ha i tomatar, buljongterningar og vatn. Kok opp og la blandinga småkoka 5-6minutter. Ha suppa over i ein blendar og kjør til ei jevn suppa. Ha suppa tilbake i ei panna og ha på matfløyte. Kok opp og smak til med salt og pepar.
Kok egg. Skrell og del i båtar.
Server suppa med båtar av kokt egg. Grovt brød er fint som tilbehør.
(Suppa er meir mager enn smellgod, men ein fin lunch for damer som vil halde linja...:)
Takk for at du delte oppskrifta slik at også eg kan lage ei proff tomatsuppe:-))
SvarSlettJannetove
Kan tenke meg de tomatene smakte ja :) Suppen så god ut! Må prøve :)
SvarSlettmmmm...ser veldig fristende ut....
SvarSlett