tirsdag 27. september 2011

For ei suppa....

Suppa er kjapp å lage.

 


1 stk hakka lauk
1 båt hakka kvitlauk
1 ss raps, soya eller solsikkeolje til steiking
500 g (over)modne tomater
1 stk hønse eller grønnsaksbuljong
5 dl vatn
1 dl matfløyte
salt og pepar
2 egg

Fres lauk og kvitlauk i olje. Ha i tomatar, buljongterningar og vatn. Kok opp og la blandinga småkoka 5-6minutter. Ha suppa over i ein blendar og kjør til ei jevn suppa. Ha suppa tilbake i ei panna og ha på matfløyte. Kok opp og smak til med salt og pepar.
Kok egg. Skrell og del i båtar.
Server suppa med båtar av kokt egg. Grovt brød er fint som tilbehør.
(Suppa er meir mager enn smellgod, men ein fin lunch for damer som vil halde linja...:)

 

3 kommentarer:

  1. Takk for at du delte oppskrifta slik at også eg kan lage ei proff tomatsuppe:-))

    Jannetove

    SvarSlett
  2. Kan tenke meg de tomatene smakte ja :) Suppen så god ut! Må prøve :)

    SvarSlett
  3. mmmm...ser veldig fristende ut....

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.