onsdag 23. februar 2011

Jubilé du liksom!

Det nærmar seg faretrugande eit 25 års jubileum. Det er 25 år sidan eg var russ. 25 år sidan me prøvde å feire russ utan russebil. 25 år sidan me trudde heile verda låg framfør våre føt. 25 år sidan eg tenkte at 25 år var eit heilt liv. 25 år sidan jula varte heilt til påske og studietida heilt til pensjonsaldren.



Og no, no skulle det ha vore 25 år med framgong både på den materielle fronten så vel som den intelektuelle. Jorda burde låge flat som ei pannekaka under stiletthelane. Intet fjell for høgt, inte hav for stort. Eg trudde strengt tatt at det ikkje var mykje til liv ein kunne ha etter fyllte 30. Og til tider tenkjer eg at eg nok hadde litt rett..



...her eg fortvila kastar meg ut i zumbagalskapen, høglytt bedande til høgare
G-krefter om hjelp. Hjelp til å halde meg oppreist. Hjelp til å kare meg inn i fortidas jeans. Hjelp til å kome meg or og oppatt i senga om dagane. Eg gremmar meg over alt eg ikkje har gjort, og alt eg må skryte på meg. Eg tenkjer på direktørstillinga i Statoil som glapp, eller var det administrerande direktør? Alle kiloa som tok meg på senga. Eg tenkjer på alle hava eg ikkje har kryssa og alle fjella eg ikkje besteig.

So tenkjer eg feberilsk på kva kan ein få til på eit par, tre, veker? Kor mange kilo kan sugast vekk, kor mange dobblethaker kan flatpakkast og kor mange fag eg ta eksamen i? Kor mange ungar kan fødast og uteksaminerast, kor mange juladuka kan broderast, og så vidare....


Eg veit no likavel at jubileet kjem til å verta smertefullt kjekt. Det kjem til å verte veldig morro å treffe folk att. Eg trur me kjem til å le. Og kanskje grina ein skvett. Det vert nok spanande å høyre frå andre liv, heilt sikkert noko om høge fjell, og er eg heldig, kanskje om litt fettsuging også....

17 kommentarer:

  1. hahahahahaha!!!! Fantastiske bilder!!!

    Kristine

    SvarSlett
  2. Flotte bilder og morsomt skrevet! :)

    SvarSlett
  3. Ja, har tenkt det samme. Vi har 30 års jubilé om to år. Du setter ord på mine tanker, flott å lese, klem fra Mona

    SvarSlett
  4. Haha, du er god:) og fremdeles like fin om ikke enda finere:)og hvem vil se ut som 80 talls igjen? Klem

    SvarSlett
  5. og jeg har blitt så gammel at jeg ikke klarer å skrive navnet mitt rett engang, så du går meg en "høy gang" :)

    SvarSlett
  6. Hahahahaha - jeg ler, men det er alvor mellom linjene... Morsomme bilder fra den gang da!

    Kjære Britt - "min bedre venninnehalvdel" på Krohnen. Du må nok komme som du er, som alle oss andre ;-)

    Jeg er ikke i mål med å få fatt i barne- og hundevakt, men håper å få det i boks! Har SÅ lyst til å få med meg treffet med Den Røde Amazone-gjengen (Russ '86) :-D

    PS! Karen, Mona og jeg hadde da russebil. Lånte den røde bilen til Mona sin kjæreste, og brukte hvit tape til å "skrive og tegne". Vi var livredde for at blårussen skulle spraye den med blå lakk, og parkerte "milevis" fra alle treff, hahaha.

    SvarSlett
  7. Hehe,, flott skrevet! Ønsker lykke til med jubileet :)

    SvarSlett
  8. Hehe,, flott skrevet! Ønsker lykke til med jubileet :)

    SvarSlett
  9. Haha! Fantastisk! Råkule bilder også :D

    SvarSlett
  10. Om bildene er av deg.. og det er de vel... var du råtøff i 1986. Sjekk den sveisen da! Det kommer til å bli kjempemoro å treffe alle igjen.

    Du har en egen stil med det du skriver og jeg digger det rett og slett. :-) Knallbra.

    SvarSlett
  11. ..prøv heller å tenke på alt du faktisk har fått til :o) :o)!!

    Tøff ungdom var du ihvertfall!! :o)

    Lykke til :o) Klem J.

    SvarSlett
  12. Morsomt innlegg:) Så fine bilder:)
    Har nok tenkt litt i de baner selv også, ja;)

    W

    SvarSlett
  13. :-D Jeg var russ i 90 og lurer på det samme, hvor ble årene av? Heldigvis har jeg tre døtre, og når de vokser til så ser jeg at jeg har gjort noe rett...

    SvarSlett
  14. klem til deg og godt Jubileum ;-)

    SvarSlett
  15. *liker*
    God tekst. Og så måtte jeg begynne å regne på hvor gammel du må være, for 25 år siden russetida, det må jo bety at du er ganske gammel tenkte jeg. Og etter jeg har regnet ferdig tenker jeg at du er jo ikke gammel i det hele tatt;)

    SvarSlett
  16. Hm. Fantastisk morsomt. Men fikk meg jammen til å tenke litt. Jammen har jeg ikke 25 års jubileum for russen jeg og. Neste år riktignok. Men det er det samme.

    Men hva gikk vi glipp av? Direktørstillingen i Statoil tror jeg ikke er noe å trakte etter - da måtte du fint ha lagt mye annet på hylla. Kiloene som kom har sannsynligvis noe med barn og mange gode, koselige måltider og kosestunder å gjøre?

    Nei, vet du - la oss være glad for at vi er friske, lever i verdens beste land og kan gjøre akkurat hva vi vil. Både med etterutdanning og fettsuging!

    Ha en fantastisk fin helg!!! klem

    SvarSlett
  17. Du er no framleis favoritt badnepassaren min, so da so.

    Mvh
    Studdis i bydn

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.