lørdag 13. desember 2008

Sju slag..

før jul. Kanskje ikkje akkurat sju kakeslag som i eldre tider. Kanskje meir som sju mindre hjerneslag... I dag har eg baka og baka, knust kjørl, forlagt grytklutane i kjøleskåpet, svetta og kava, og kanskje sleppt ei tåra eller to. Deig på deig har nådd nye høgder, ungane beila ut etter fyrste runde med peparkaker. Lussekattane måtte eg bake heilt aleine. Vetlo sikta inn rosinene og fekk full treff på dei, men ellers var "mor" aleina.


Eg prøver å tenkje tilbake, var det ikkje nettopp baksten som var so kjekk, og juleverkstadane då me laga lekkjer og korger med umoglege mønster? No vil ungane mine heller sjå på TV og Mannen meinar fotball heilt klårt overgår alle former for juleførebuing.


Kanskje på tide å setja seg i godstolen med føtna høgt og unngå i allefall fire av dei sju slaga før jul.....

11 kommentarer:

 1. ja den var herlig du...hjerneslag ja.....her har vi bakt lussekatter og pepperkaker i dag ...og nå er det mamma mia på storskjerm på stua..og gavelaging og blogging.... klarte visst ikke å nå deg på mail min venn..fikk bare feillevering...men adressa di trenger jeg...marit.johanne.eiksund@gmail.com du kan prøve....

  SvarSlett
 2. Du har virkelig et poeng!!!
  Ungene og mannen her er visst av akkurat samme kaliberet.... Jeg har gjort 1 lur ting i år, og det er å la ungene "ønske seg" ting de vil gjøre før jul som gir de julestemning. Nå er målet mitt å få gjort de tingene, og ikke så mye mer... De bryr seg jo faktisk ikke om kjøkkenskapene er rene inni eller ikke.... Ha en fin førjulstid:-)

  SvarSlett
 3. Herlige og morsomme tanker!! Ja, vi lever i 2008 og er preget av edt. Her sa minstemann helt fortvilet forrige uke "Ja, men hva skal vi gjøre nå som det er utsolgt for pepperkakedeig i butikken,mamma"...

  SvarSlett
 4. Så fine bildene av tulipanene var. Vakre bilder blir det da aldri for mange av. Det er bare å nyte dem for oss andre. Jeg likte så godt brudeslørkransene dine, er det for at blomstene skal holde seg fine når de tørker du har dem i kjøleskapet ? Drysser de ? Til lykke med de sju slagene, det rekker jeg aldri. Men bakt blir det her i huset også. Flotte bilder av barna og barnas tre hadde du også. Det var mye julestemninge her.

  SvarSlett
 5. herlig!
  Så flink du er som har klart alt dette "alene",. For jeg kjenner igjen det at man tilslutt blir stående alene ja. Nam nam.
  Nina:)

  SvarSlett
 6. Du å du for noen vakre bilder ;0) Og de under her var bare helt knall...Selv om det er avfall er det-VAKKERT!!! Me like ;)

  Her bakes det et par sorter og tomtebrygget er snart på flaske ;0)

  takk for positive ord ine hos meg ;0)

  SvarSlett
 7. Takkkar deg! spark dei i revo! (var det første eg tenkte..men kanskje det ikkje eignar seg på trykk?!) Men..eg heng i lag med ein slik eg også- prøver å spaka, men ..ja du veit! Men småpikene heng med! Dei eeeelskar det!
  Og eg eeelskar bileta dine! Du må selja- ein blogg der du sel bileter!
  Lage kokebok! Du kan låne kokken min;)
  bla, bla..det var heise kva eg skulle lire ut av meg!
  Eg har ikkje smakt på tomtebrygget til gundaM...!

  SvarSlett
 8. Godt poeng ! DET har jeg faktisk gjort, jeg. Litt grunnet mangel på kompetanse - og litt grunnet latskap...
  Og jeg har aldri hatt flere kaker i huset - kjøpt og betalt ! Og bedre , ikke minst !

  SvarSlett
 9. Hvorfor i alle verden gjør vi det egentlig...skal jo være kos. Når det ikke er kjekt lenger, er det på tide å stoppe, kjøpe en boks med pepperkake for en tier, og kose seg sammen med resten av familien!

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder!!:)

  hihi, jeg skifta umiddelbart soppbildet, kan jo ikke oppmuntre til eliminering av kjente og kjære:) ooops! Takk for innspillet!!!:)

  SvarSlett
 11. Slik som eg kosar meg med det du skriv:)
  Nydeleg "vetlo" di, og flnk var ho som pynta lussekattane om ikkje anna!
  Eg har ei utmerking til deg, du hentar den om du har lyst:)

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.