tirsdag 30. desember 2008

Nytt år....

No sit eg her og veit at eg skulle gjort noko anna, skrive handleliste til mannen slik at nyårshelga vert lika feit som jula var. Førebu invasjon av slekt og venner, dei kjem om eit par timar og skal vere her ut veka. Fredag har vi ein åtteåring i huset og det må sjølvsagt feirast med pomp og prakt og 14 andre 8-10 åringa..

Men fyrst vil eg skrive litt her, om i år og litt om neste år. Om blogg og ikkje blogg. ....Eg har ikkje blogga meir enn nokre månadar og det har vore heilt greitt eigentleg. Det har ikkje tatt heilt av, noko som er lika greitt. Eg fann ut etter ei stund med surfing på andre sine bloggar at det greiaste ville vere og også ha sin eigen. Nett som med hus, kjekt å ga på besøk, greitt å ha eit eige hus slik at ein også kan invitere andre inn.Eg kan ikkje med handa på hjarta sei at eg heilt har funne forma mi. Eg er veldig glad i kommentara, men ser klårt at når alt eg byr på er foto, vert det litt keisamt i lengden å sei..fine bilde..fine bilde...fine bilde...osb. Samstundes er eg ikkje heilt den som slenge rundt meg med livets betrakninga i tide og utide. Eg gjorde det før, men helst når eg var ulukkeleg forelska...då hadde eg mykje på hjarta, ikkje alt egna seg på trykk...hehe. Men ellers, når livet er greit, så vert eg ganske stille....Det andra e no bilde i seg sjølv. Korti går eg tom for motiv..tenkjer eg ofte. Korti vert det berre langtrekt og keisamt. Korti vert eg tvangsnedlagt grunna drøvtygging?


Eit anna aspekt er jo at ein heller ikkje skal fornerma nåken her inne/ute. Og da er veldig lett om ein meina for mykje, eller betrakta for mykje...da har eg sett her. Då eksplodera da og hyllepynten fer vegg i mydlo. Da må no seiast at da e litt kjekt å sjå på, men takka meg for å vera midt i stormen....


So ka då? Nei, me får sjå. Eg har det veldig kjekt her med dykk. Eg trivs veldig godt. Eg kosar meg når eg går på besøk til fjærn og nær. Eg likar best dei som byr litt på seg sjølv, og då meinar eg interiørmessig lika mykje som livet generelt. Eg likar dei som får meg til å le, og dei som er til å grina av. Sjølv om eg til tider tykkjer alle mest har det same (granbust i norgesglas, lyshus i 15 størrelsae, juletre i potte osb :) går eg på besøk til dykk omatt og omatt. Likar spesielt dei som vågar vere seg sjølv og som stolar modig på eigen stilsans og går eigne vegar.So eg trur kanskje at det skal vere mitt nyttårsbud i bloggsamanheng. Å vera meg sjølv tru og prøve å få dykk til både å le og gråte :)

Godt nytt år!

(skal ikkje sjå bort frå at eg klarar å kome att med eit innlegg til før nyåret)

8 kommentarer:

 1. Du får sagt det du min venn;) Jeg setter stor pris på deg og bloggen din..og keisam...NEVER som det heter på strilamål og trøndersk!!!

  SvarSlett
 2. Flott blogg iallefall den din:-) Min blir mye bilder, og lite personlig oppgulp fra meg. Privatlivet er nok privat mest mulig, og bilde betyr mye for meg. Jobber jo med bilder/maleri.
  Men alle finner sine etterhvert, sine bloggere en kan stikke innom.
  Sjøl har jeg ingen bloggliste, annet enn på fotosiden. De som driver med foto. Ble så vanskelig med denne listen, hvem skulle med, hvem skulle ut osv...Så jeg hopper hit og dit, og er innom hageblogger hver dag jeg er hjemme.

  Fortsett som før du, alle vil finne noe i bloggen din som er vert å lese, se på:-))Og jeg og er lei av "Nice colors"-kommentarene som florerer rundt omkring. "Fine bilder" som det heter på norsk.

  Fin ettermiddag til deg! Jeg har det iallefall kjekt med bloggen din!

  SvarSlett
 3. Herlig blogg du har synes jeg:)
  Kult med fyrverkeri som følger meg rundt på sida. Det vil jeg og ha til neste år.. hi hi..
  Kos og klem fra kulda i ulla:)

  SvarSlett
 4. Hm... Jeg vil nå helst le litt jeg, da...
  Har likt bloggen din helt siden jeg kom over den, jeg. Og jeg må si det igjen : Fine bilder !
  :-)
  Fortsett som du lyster, du - bra blir det nok, åkke som !

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fine ord. Og ja, bloggverden kan væøre en god plass å begege seg, en fin plass for et lite 5 min i hverdagen, noe som får deg til å glemme alt det andre som surrer rundt.

  Ha nå en heidundrende kveld, og så ønskes du og dine alt godt for 2009
  Gleder meg allerede til å følge deg i 2009 jeg :-) klem herfra.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Men så var det det da...følger du din egen vilje, stil og sans kan du vedde for at ingen tar notis av deg. Det er som om jentene går i saueflokk, med den største og flotteste bloggen som leder. Jeg slår et slag for Individualitet dette året, er selv litt lei for at jeg henger meg på grankvister i glass og juletre i potte. Der følte jeg meg truffet, hihi... (undrer om jeg i det hele tatt skal legge ut noen julereportasje i dag)
  For hjemme er jeg den staeste og minst A4 av oss alle. Jeg har et lass av meninger, men ytrer meg sjeldent her inne som hjemme. Noe jeg har lært meg de siste par månedene. (og da mener jeg her i Norge) Skjønner at folk i småbyer er mer hårsåre og intolerante enn i et kosmopolisk Amsterdam.
  Så der har du litt av meg, og her har jeg også lest litt av deg. I grunnen, som jeg sa, du hadde vært en stimulerende samtalepartner ;)

  Aina

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.