lørdag 26. mars 2011

Noko smått tè kaffien...

Då eg heiv innpå sjokoladen i går, kjendes det rett. I dag, i skikkeleg dagslys forstod eg at eg med ei slik handling hadde nullstilt heile innsatsen for eit smalare liv som eg hadde lagt ned i veka som gjekk. For å sei det slik, eg har ete min kvote med sjokolade for nokre år...
Så i dag grov eg fram oppskrifter frå "Spis deg slank", kokeboka frå IForm. Om det var mogeleg å ete seg smal hadde eg vore ei sylfida no. Uansett kasta eg meg over oppskriftene allereie ved frukostbordet. Det er nok ikkje heilt tilfeldig at valget fall på noko søtt, men kan eg eta meg slank, so skal eg gjera det med eit smil :)Her kjem oppskrifta i høve nokre andre også vil ete seg ned i vekt.

Kanelsøtt til kaffen
(ca 16 stk)

4 dl hvetemel
1 1/2 ss bakepulver (ops..eg brukte ts...)
1 1/2 dl rørsukker
2 egg
1 dl lettmelk
10 g smelta smør
1 ss kanel
2 revne gulerøtter
1 eple i småbitar
2 ss rosiner
2 ss hakka nøtter

Bland alt det tørre i ein bolle. Pisk egg, mjelk og smør i ein anna bolle. Pisk langsomt det våte ut i det tørre, og rør gulerøtter, eple, rosiner og nøtter i deigen. Fordel deigen i muffinsformer. Steik dei ved 180 grader i ca 15 - 20 minutter til dei slepp ein trepinne. Kan frysast og varmast ved servering.

Ca. 130 kcal pr stk.

..og som de ser er våren avlyst her inne i dalom, so me ordna oss som best me kan. Eg tykte dei var gode, og verd bakeøkta. Om eg vert smal av dei stiller eg meg meir tvilande til.... men er det helg, so er det helg..
(..og kakaoen fekk ungane..so det so..)

9 kommentarer:

 1. Du er så god til å ordlegge deg :-)

  varm klem

  ps: fekk no lyst på kakao eg ;-)

  SvarSlett
 2. Får vann i munnen:) Nydelige bilder, klem fra Mona

  SvarSlett
 3. Hmm..sliter med det samme, aaaltfor glad i sjokolade, jeg prøver å gå ned i vekt, men prøver vel egentlig ikke hardt nok. Men nå har jeg ikke noe valg, for jeg må inn i bunad til konfirmasjon for minstemann i familien i mai. Så litt press på meg passer bra, da MÅ jeg. Ha en flott helg, med ny bakst. De såg herlig ut, og flotte bilder som vanlig :-) Hilsen Lilli

  SvarSlett
 4. Herlige bilder ♥ nå fikk jeg veldig lyst på kakao i PIP kopper;))
  Sjokolade er lykke, desverre, hihi...

  Ha en fin kveld!

  Klem Line

  SvarSlett
 5. So freistande fine bilder hjå deg-igjen!! Nydelege fargar ihop, mot den blå himlen og sol lyset, utruleg!!
  Du inspirerer og gledar med både bilde og tekst. Skal prøva "muffisane" dine, dei såg go` ut! Her vart det vedaskogen i dag, også nydeleg, men gløymde kamera... Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 6. Hei - joda, man kan spise seg ned i vekt - men det krever like mye viljestyrke som å sulte seg ned i vekt :) Jeg sliter med små og store sprekker om dagen - og vekta står stille. Men i morgon er ein ny måndag ;)

  Så koselige bilder - skikkelig vårstemning - hører snøen smelte i takrenna og kjenner lukten av kakao og muffins. Og jeg ser at jeg fortsatt ønsker meg lyseblå kopper med fugler på - min egen miniversjon av fuglerommet på Slottet :) Mmmm....inspirerende med tanke på å ut og kose seg i hagen - men ikke i snøkavet i dag!

  God søndag!
  Moccamamma :)

  SvarSlett
 7. Helt enig i alle rosende ord både angående tekst og bilder :-)

  Men.... Jeg tenker jo litt på alle gledene de går glipp av også - de aller slankeste av oss.... Det er ikke få, vil jeg anta ! :-)

  Ei gulrot er trolig ikke det som lager livskvalitet - sjokolade og kaker derimot.... DA snakker vi :-)

  SvarSlett
 8. Etter ein fin tur i skogen syntes eg at eg fortjente ein premie. Så no står mine kaker i ovnen. Mangla eple, men skitt av - blir sikkert kaker like vel. Takk for oppskrift. Har du meir snadder på lur er det berre å servera det.
  God søndag til deg i snøværet.

  SvarSlett
 9. U Ciebie znajduję inspirację. Piękne zdjęcia! Pozdrawiam!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.