onsdag 1. september 2010

Gullars vs. Prince MichaelSkogens gull, kantarellen, eller Gullars som eg kallar han, er ein kjekk og sosial kar. Veks fargerik og sosial, i små grupper, helst langs allfarvei. Lett og sjå, lett og finne og velsmakande sjølvsagt. Konkurrenten er heilt motsett. Svart trompetsopp, eller Prince Michael. Sjelden, sky, svart på innsia og bleik på utsida der den gøymer seg mellom visna blad og gamal skog. Nesten umogeleg å finne.Den veks på ulike stader år for år her hjå oss. Nokre år er den her, andre finn eg ingen. Eg har heilt gjeve opp å forstå denne soppen. Berre vert veldig glad når eg ein og anna gong finn han... i dag fann eg han! :) To flotte soppar som på kvar sitt vis gjer september til ein av dei beste månadane i året.

7 kommentarer:

 1. ...soppdronninga....husker første gang jeg var innom bloggen din..da trodde jeg du ikke drev med annet enn sopp.....men har skjønt ette kvart at du e allsidig.....oslo-hotellrom-med-god bok-og blogg-hilsen fra miamor

  SvarSlett
 2. Ah, så herlige bilder du viser av skogens gull!!! - fantastiske farger, og nydelig godt! - bare synd jeg ikke tåler dette lengre, men husker godt smaken :) Inspirerende og flotte bilder. Ønsker deg en flott kveld videre, klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Så flotte farger!!!

  Skal være med naboen i morgen, hun er sopp-elsker!! Jeg nøyer meg nok med å ta bilder. Syns sopp er litt skummelt...!

  SvarSlett
 4. Så vakkert og så flott med sopptur. De soppene jeg har plukket var alle på hver sin klype, de var ganske blanke og søte og skal så klart være på juletreet;))
  Må du ha en herlig kveld.
  Klem:)

  SvarSlett
 5. Så deilig med sopp! Har hørt om denne mørke soppen, men aldri tort å plukke! Her nøyer vi oss med kantarell, steinsopp og fåresopp - de tre sikre ;-) Men plukket så mye i fjor, at jeg ikke tok sjansen i år. Må jo ha plass i fryseren også! ;-) Håper du lager noe godt av soppen - kanskje du deler en oppskrift?... ;-)

  SvarSlett
 6. Og JEG nøyer meg med butikksopp - for helsa sin del ! :-)
  De er fine å ta bilder av, men altså... der stopper min interesse for denslags... Bortsett fra å spise den da... Hm , kanskje jeg burde melde meg på et soppkurs...?

  Joda, jeg er heldig som finner alt det gamle rælet, men nå tror jeg at jeg har funnet det siste som er å finne her. Nå er nemlig absolutt hele huset endevendt fra kjeller til loft - og jeg har fått dobbelt så mye plass som jeg hadde for ett år siden ! Bare tull å bygge på huset for å få større plass, vettu :-)
  Og jeg er slett ikke sikker på om den gamle husfrua liker at jeg tuller med tingene hennes. Har mange rare historier om den slags, og husker spesielt godt da jeg hang underøyet hennes til pynt. Selv om det var midt på sommeren så ble rommet iskaldt og gjett om jeg fikk det ned igjen fort da ?!
  Støvlene hennes står fortsatt i trappa og jeg har en følelse av at hun synes det er greit. Men paraplyen og spaserstokkene... De er plassert på kottet igjen, ja ! Sånn er det, når vi liksom er to som bor her.... Stort sett lever vi i fred og fordragelighet, til glede for oss begge :-)

  Gooo helg til deg :-)

  SvarSlett
 7. Jeg var på sopptur i går, min første! Er veldig glad i sopp, men tør ikke å ta sjansen på å plukke alene. I dag har jeg lånt en soppbok, og der er så mye sopp som er giftig, eller uheldig for magen, så nå ble jeg enda mer skeptisk =) Jaja, en lærer vel etterhvert!
  Men du så godt......

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.