lørdag 18. september 2010

Alt kler den smukke...

Sjelden har eg sett ein styggare plante inneha hovedsete i einkvar bomsterbutikk eg har vore inni i dag. Og nett for å ha sagt det, det var ikkje få...Felles for alle blomsterbutikkdamene (og ja, det var berre damer som ville selje blomar, ingen BlosterFinn å oppdrive her på Vestlandet) var at dei visste lite om den. Berre at den brått og uventa hadde vorte skikkeleg poppis på interiørfronten. Og som den slaven eg er, og nysgjerrigper :) måtte eg ha ein. Vakker er den ikkje, kanskje heller litt trist... og for å behalde dette litt forblåste uttrykket... var oppskrifta enkel. Lite mat, nett som andre modellar. Om eg steller den fint, som frittgåande høns, skal den vistnok verte litt friskare og grønare i skrotten..... om nokon lurar heiter planten "Zickzackstrauch" eller "Corokia cotoneaster" og er opprinneleg frå New Zealand. No stranda på ei kistebord i Hakkadalen. God helg!

9 kommentarer:

 1. Syntes den var utrolig kul jeg :)

  hilsen anita s

  SvarSlett
 2. Annleis..
  spennande sjå korleis den trivst..
  så kanskje du kan gi oss litt tips etterkvart?

  ha ei vakker helg..
  ps: værmeldinga seier snø i fjellet hjå meg... berre tanken gjer at eg frys..

  SvarSlett
 3. For å si det rett ut så ser det ut som noe jeg kunne ha funnet ute i skauen her og dratt med meg hjem det derre der da ;)

  råstilig spør du meg og sikker tet kupp!!

  god helg videre!

  SvarSlett
 4. Huuummm.
  Den ligner mystisk på mange av de jeg kastet fra hjemmet her etter ferien. Lite mat og stell, ja så har du en sånn. Vel, jeg tror det skal bli lett å kopiere en ny en. Vil jeg ha en original må jeg altså i nærmeste blomsterhandel og be om en med det merkelige navnet.
  :-)

  SvarSlett
 5. først av alt : slitan med ny design på bloggen din!! Stilig! Likte Luther sine ord om bred bak og passe sitt hus, haha :o)

  Den planten har gått meg hus forbi, så jeg har tydelig ikke fulgt godt nok med i timen..
  styggfin er det jo noe som heter. tror det må bli betegnelsen på denne skapningen :o)
  Klem og god helg fortsatt!

  SvarSlett
 6. Heisann. Kul den planten da. Sier som GundaM noe jeg kunne tatt med inn fra skogen. Sikkert dyr. Sitter her og surfer og der fant jeg deg. Har hygget meg lenge inne på bloggen din. Ser du liker å plukke sopp også. Nå er det tid for Traktkantarell her i Trøndelag. Liksom en mellomting mellom den gule og sorte :) Herlig tid denne høsten.
  Fin blogg, kommer gjerne tilbake.
  God natt fra meg

  Randi

  SvarSlett
 7. Såg denne i ein blomsterbutikk i går eg også... Fascinerande, men kjøpte den ikkje...;)

  SvarSlett
 8. Synest den var sjarmerande eg !!

  SvarSlett
 9. Ha ha.. Jeg falt selv pladask for disse raringene da jeg fant dem noen uker tilbake! Har vel aldri fått så mange kommentarer over et plantekjøp, noen hoderystende hva er dette slags tørre kvister-kommentarer og andre som blir begeistra :) Morro..


  Ha en flott mandagskveld.

  OG så flott pakke du fikk i posten -heldig :)

  Klem fra Tove

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.