mandag 27. april 2009

Kom mai du skjønne milde!!!!!

No har eg vald meg april og blogga om vårens mange under i lange tider. Eg har vore overbevist på at den er komen og at sumaren er like rundt hjørnet. So då middagen var fortært i dag tok eg kaffien med meg på terassen, eit teppe nett i tilfelle og siste utgåve av Hagetidene. Her skulle våren nytast i djupe slurkar.Jammen sa eg vårkos. Då håret hadde klar sidesveis grunna sterk nordavind og negelspretten kjendes heilt opp til albogane måtte eg kaste inn handkledet..eller var det ullteppet? og krype duknakka innatt. Våren har tatt seg ein liten kunstpause. Eg får planleggja hagen innandørs.Og eg er i full gong. Fann eit framifrå tips i ei av Isabella Smith sine bøker (som eg kjøpte brukt av Duften av erteblomster). Noko ho kallar "Lergrus" skal vere både billeg og vakkert og betre enn beleggningstein på ein del uteareal. No klarte eg sjølvsagt ikkje finne ut kva dette heiter på norsk og då eg surfa meg inn på heimesida henna fann eg ut at ho var gått konkurs! (what else is new!) Og så etter litt lesing var ho ikkje konkurs lengre...eller hadde funne ein veg ut av utføret. Bra for henne, eg tykkjer alt ho gjer er ein innertiar og er oft på nettsiden hennar for augekvile og inspirasjon.

Uansett eg veit ikkje kva dei her på haugen vil kalle "lergrus". Kan nokon av alle dykk her i blogglandia hjelpe meg?

8 kommentarer:

 1. Hei igjen. Ramsløk kalles nordens hvitløk, og jeg tror den vokser over hele landet. Nordens fineste urt stod det i avsien(BT) lørdag 25.04-09. Du kan oså søke på google eller denne nettadressen : mat@bt.no

  Håper du finner noen, for dette var virkelig artig.

  SvarSlett
 2. ingen hjelp fra meg nei...men jeg er ellers tilbake ..har hatt hodet fullt av så mye..så blogging har blitt sidesatt..so e da....og vinger ja...kan være på innsida også de vet du..

  ..ramsløjpure laga eg mykkje av i fjor..mmmm...sterkt og godt..husk å lukke lokket når det står i kjøleskapet...ellers forpestes alt!!!

  ha en super kveld.....;) klem...

  SvarSlett
 3. ..både slikt og slikt kan man si..livet er så ymse..og jeg velger meg vel ikke april i år....

  SvarSlett
 4. Hei :o)
  Usikker på hva Lergrus kan være..
  men jeg har hørt om Rhen-singel, som er en slags gylden singel (skal være beldig fin...). men uanstt er det jo singel, og vil være noe helt annet enn belegningstein som ligger fast...
  Ellers er det også noe som kalles steindekke : dette er en gul mer hard singel som legges utover - for så å leffe en slags limmasse på.. På den måten har du et singel-utseende, men den ligger fast.
  Du kan godt rådføre deg med folk som driver i Stein-bransjen ;o). De kan det meste om dette...
  Kan gi deg et telefonnummer her i Bergen : 55-199770.
  Lykke til!! J.

  SvarSlett
 5. Hei !
  April er herlig !! Det blir mai, juni, juli, august og september også, trur je . Mye å glede seg både til og over nå...
  Sidesveis er da fiiiint , det ?

  SvarSlett
 6. Vi takker vår skaper for at vi ikke har lut profil, men at vi står der rette og rake, med raue roser i kinna !

  SvarSlett
 7. ...flott ..men husk at jeg er tung!!

  SvarSlett
 8. Jeg synes gjerne ikke at engelske råd funker så bra i norge på produkter, delvis fordi du ikke får de samme tingene her, og delvis på grunn av klimaforskjellen. Ikke begriper jeg, men det virker som om all engelsk hageliteratur er beregnet på sydengland..

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.