mandag 13. april 2009

Bjørkesirup...

Ingen vår utan bjørkesirup...
Skal ein lage rein bjørkesirup må ein koke bjørkesevja/safta inn til 98% av veska er borte. Dette er eit prosjekt eg har gjort ein gong og sat att med ein bjørkesirup med ein heller stram smak.

Til vanleg reduserar eg veska til 1/7 eller 1/10 og tilset sukker og anna smakstilsetjingar. Eg likar å leggje i kanelstang og eller vaniljestang. Dette kokar vidare og etter eit bel vert veska til sirup. Her må ein passe godt på, det er fort gjort å svi sirupen.

Bjørkesirup smakar syrleg og frisk. Nydeleg på is, youghurt, kesam, pannekaker og i sausar.

8 kommentarer:

 1. Oj, så spennande! Meiner du at du klarte å få så mykje sirup/sevje ut av den greina? Kokar du det inn med sukker, eller? Dette har eg lyst til å prøve, så eg hadde blitt kjempeglad om du tipsa meg...

  SvarSlett
 2. Bjørkesirup har jeg aldri smakt, men jeg husker vi gjorde forsøk på å tappe bjørkesaft da vi var barn. Tror ikke vi helt fikk det til, det ble i alle fall ikke nok til at jeg fikk smakt det.;)

  SvarSlett
 3. Å jøsses å min :-) dette har jeg da aldri smakt og aldri prøvd.
  Fikk litt lyst nå...

  SvarSlett
 4. Spennande! Dette har eg aldri smakt...

  SvarSlett
 5. Wow så spennende.Virkelig imponerende prosjekt.Har aldrig prøvd dette selv,men har stor sans for alt man kan lage ut av naturen.Flink du er altså

  SvarSlett
 6. Detta var interessant.
  Så gøy, da!!!

  SvarSlett
 7. Du e noko for deg sjøl..og mye for andre!!! Dette høres spennende ut!! kommer på is og kaffe og bjørkesirup..tar med ei tante sørfra!!

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.