lørdag 27. september 2008

Sett deg oppi korga.......


Sidan slutten av nittitalet har denne korga vore trufast med på alle mine turar etter sopp. Den har alltid hatt plass til soppen eg fann. Den har fungert som stav og støtte i ulendt terreng. Etter 10 år skal den no få eit rolegare og meir komfortabelt liv.


Som det er lett å få auge på har den vore lappa og reparert ute i skogen. Både skolisser og jakkesnøringar har vorte teken i bruk.


I haust reiste eg til Haugesund og kjøpte meg ny soppkorg. Eg fann ho i butikken Room 4 More. Denne korga var vel kanskje tiltenkt finare oppgåver enn soppkorgarlivet, men for meg var denne akkurat det eg hadde leita etter.


So var det å gje den gamle korga ein dusj kvit spraymaling. Ikkje lett sidan korgmaterialet saug maling. I Knarvik fann eg fleire fine stoff eg kunne tenkje meg å bruke som forstoff.


Så var det til å sy.


Korga skal i sitt pensjonisttilvære få oppbevare nokre av alle dei uferdige hekleprosjekta mine. Det må no vere meir bekvemt enn våte og kalde skogbotnar, makk og floge....og ein sopp i ny og ne...

6 kommentarer:

 1. Du tar så herlige bilder!NYDELIG KURV (og innhold):O)
  Kan jeg få låne det nest nederst bilde og legge det ut på bloggen min HVIS JEG LINKER TIL DEG PÅ BILDET OG SKRIVER UNDER AT DET ER DU SOM HAR TATT DET?Håper ikke jeg var for frekk nå men det var så nydelig :o)

  Vibeke

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at jeg får lov til å forsyne meg!Det var snillt :o)

  SvarSlett
 3. vakre bilder hos deg!
  ..fortsatt god helg.
  mvh Moa

  SvarSlett
 4. Flott korgforvandling dette! Ja, Jæren er ubeskrivelig..nydlig vær også. og høstfarger...flotte dyr...sauer og noen kraftig hårete okser ( engelske vil jeg tro)!! Mye å bli forgapt i....

  Hat du laga hortensiakrans?? Ser så fin ut!! Er det sånn at du kommer på bloggtreff i Bergen...eller bor du laaangt fra Bergen , men enda i Hordaland??

  Nyskjerrig hilsen fra Sotra!

  SvarSlett
 5. Den ble flott den gamle og fikk en verdig pensjonisttilværelse. God søndag - på sopptur? Hanne

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.