Eg gjev meg ikkje enno :D
RELISH
Relish kan oversættes med pikant dressing, men betegnelserne relish og
chutney bliver ofte brugt i flæng, så det er forståeligt, hvis der er lidt
forvirring om begreberne. Relish er ligesom chutney syltede grøntsager og
frugter. Men oprindelig er grøntsagerne og frugten mere finthakkede, og
produkterne indeholder ikke så meget sukker som chutney.
Der er også typisk mere bid i grøntsagerne — de kan faktisk godt være
helt rå eller kun ganske let kogt. Brug relish som tilbehør til koldt kød, til
gratiner, til stegt fisk eller hård ost som for eksempel pecorino eller
manchego.
Her er tranebærrelish som er fantastisk godt til hjortesteik
• 150 g tørka tranebær
• 1 liten raudlauk
• 150 g sukker
• 1 dl kvitvinseddik
• 1 kanelstang
• 150 g sukker
• 1 dl kvitvinseddik
• 1 kanelstang
• 2 stjerneanis
• 1 laurbærblad
Hakk tranebæra grovt, og skjær løken i terninger. Ha i sukker, eddik, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad i ei gryte. Varm det varsomt opp, til sukkeret smelter. Ha itranebær og løk i gryta, og la det simre eit par minutter.
Ha blandinga på skolda glas, og la det gjerne stå i 2-4 dagar på kjøl før servering.
Står seg i kjøleskap eit par månadar..
Spennande alt du lagar!
SvarSlettHar du prøvd rognebærgele? Snakka med to eldre kvinner i dag som meinte ein skulle bruke 60% eple og 40% rognebær. Skulle visst bli nydeleg.
Må til byen i nødvendig ærend i morgon, ein by som er i sorg. Trappene i byen har alltid vore så kjekke å gå. Trur det vert lenge før eg orkar å gå dei.
Vonar din september vert fin!
klem
uff det er ei trist historie. Håpar dei finn ut av det fort.
SvarSlettRognebærgele har eg laga mykje av, nettopp med eple og gjerne litt heil kanel og vaniljestang i. veldig godt.
Klem!
Det høres godt ut, er veldig glad i chutney, og i år er det jo også nok rognebær å ta av!
SvarSlettVil prøve oppskrifta di.
Hilsen Signe.