søndag 1. september 2013

Tranebærrelish


Eg gjev meg ikkje enno :D

RELISH
Relish kan oversættes med pikant dressing, men betegnelserne relish og chutney bliver ofte brugt i flæng, så det er forståeligt, hvis der er lidt forvirring om begreberne. Relish er ligesom chutney syltede grøntsager og frugter. Men oprindelig er grøntsagerne og frugten mere finthakkede, og produkterne indeholder ikke så meget sukker som chutney.
Der er også typisk mere bid i grøntsagerne — de kan faktisk godt være helt rå eller kun ganske let kogt. Brug relish som tilbehør til koldt kød, til gratiner, til stegt fisk eller hård ost som for eksempel pecorino eller manchego. 
Her er tranebærrelish som er fantastisk godt til hjortesteik

• 150 g tørka tranebær
• 1 liten raudlauk
• 150 g sukker
• 1 dl kvitvinseddik
• 1 kanelstang
• 2 stjerneanis
• 1 laurbærblad



Hakk tranebæra grovt, og skjær løken i terninger. Ha i sukker, eddik, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad i ei gryte. Varm det varsomt opp, til sukkeret smelter. Ha itranebær og løk i gryta, og la det simre eit par minutter.
Ha blandinga på skolda glas, og la det gjerne stå i 2-4 dagar på kjøl før servering.

Står seg i kjøleskap eit par månadar..

3 kommentarer:

  1. Spennande alt du lagar!
    Har du prøvd rognebærgele? Snakka med to eldre kvinner i dag som meinte ein skulle bruke 60% eple og 40% rognebær. Skulle visst bli nydeleg.

    Må til byen i nødvendig ærend i morgon, ein by som er i sorg. Trappene i byen har alltid vore så kjekke å gå. Trur det vert lenge før eg orkar å gå dei.

    Vonar din september vert fin!

    klem

    SvarSlett
  2. uff det er ei trist historie. Håpar dei finn ut av det fort.

    Rognebærgele har eg laga mykje av, nettopp med eple og gjerne litt heil kanel og vaniljestang i. veldig godt.

    Klem!

    SvarSlett
  3. Det høres godt ut, er veldig glad i chutney, og i år er det jo også nok rognebær å ta av!
    Vil prøve oppskrifta di.
    Hilsen Signe.

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.