Som mange har fått med seg etterkvart er eg ein stor fan av Isabella Smith og hennar oppskrifter. Også magasinet Isabellas har mykje godt, og litt unorskt(?) som eg finn stor glede i å prøve ut.
Her hentar eg deira forklaring på chutney:
Chutney kommer fra det indiske "chat-ni", der betyder stærkt krydret. En chutney består typisk af hakket frugt, vineddike, krydderier og sukker, som bliver kogt sammen til en tyktflydende konsistens. De fleste chutneyer er stærke og ret krydrede i smagen, men de kan også være meget søde.
Chutney er typisk baseret på frugt (mango, lime, banan, æble, daddel, fersken osv.), men man kan også få chutney baseret på grøntsager, f.eks. tomat- eller løgchutney eller en blanding af frugt og grøntsager, f.eks. æble- og tomatchutney.
Tomatchutney er i øvrigt en glimrende erstatning for ketchup i burgere og som smørelse i sandwich. Ellers bruges chutney typisk som tilbehør indiske karryretter, men de smager også godt som tilbehør til et stykke kød.
og her kjem oppskrifta:
500g løk
6 kanlestenger
6 lauberblad
10 svarte peparkorn
300g rørsukker
3dl eddik
1kg plommer
Halver løken og snitt den fint.
Rist kanel, lauberbald og pepper over middels varme i ei tørr gryte i ca 2 min.
ha i eddik, løk og rørsukker og la det "simre" i ca 1/2 time til laken er mer kompakt og lettere karamellisert.
Halver plommene og ta ut steinen.
Ha plommene i gryten og la det "simre" i 10-15 minutter.
ha chutneyen på reine glas og la dei stå minst ein dag før bruk.
Held seg i kjøleskapet i fleire månander.
Brukes til allslags kjøt, vilt, fugl, ost og brød... :D
Så stilig ut :-)
SvarSlettKva brukar su saman med den?
Nyt sola om du kan!
klem
Brukes til allslags kjøt, vilt, fugl, ost og brød... :D
SlettTøft :-) Takk for svar!
SlettGod helg!!
Dette så virkelig godt ut.
SvarSlettKlem
Takk for oppskriften :) Utrolig flotte bilder! Ha en flott lørdag :)
SvarSlett