onsdag 26. mai 2010

Verdas beste te...

No må da seiast at eg ikkje er noko tedrikkar av rang. Faktisk ville eg vel vere heilt utan rang, hadde folk vist at mi meining om te generelt er at det er lunka vatn med tilsett lukt.
Grunnen til dette kan nok vere mange, men då eg gjekk på lærarhøgskulen var det veldig viktig å ikkje verte assosiert med "eple til læraren" jentene eller "dingle rundt på Haukeland og finne meg ein doktorgutt" jentene. Dei drakk te. Dei drakk te av blå keramikk. Dafø drakk eg kaffi. Litervis. No i ettertid trur eg da gjekk veldig bra med desse te-jentene, med legemannen sin og herskapsvillaen og hytta og landstedet...og...sukk...

Men nok om da. Ein te eg faktisk likar og som eg vil anbefala, kan du dyrka på terassen eller i hagen om du har. Kanskje helst i naboen sin hage om det går an...for den sprer seg fort og er veldig hardfør. Eg veit at enkelte stader er den bannlyst...

Du kan plukke og turka den. Eg har turka blader på store norgesglas til vinteren. Om sumaren plukkar eg den fersk og legg den rett i tevatnet. Og ja for dei som har oppdaga fluga på bladet...dei klarar ikkje meir enn noko og 50 grader, ved 80 er dei meir eller mindre vorte ein del av teen....:)

11 kommentarer:

 1. Mmmm dette såg godt ut..
  Takk for tipset!!

  SvarSlett
 2. Du kunne no fått ein dårleg te til å sjå god ut du med dei flotte bildene dine....Har fått tilbod om denne utra ein gang. Kanskje eg skal takka ja ?
  Såg du hadde vore innom plante-bloggen min. Bilde skal koma, av plantene og av kor eg har plassert dei. Gjeren også litt historie om det er noko å fortella... Ideen er vel ikkje ny, og sikkert mange måter å gjera det på for dei svært data-kyndige. Så det er berre å gå i gang. Om du vil ?

  SvarSlett
 3. Skjønte jeg deg riktig så fungerer flua som en slags smakstilsetning, lissom ? Viktig at dette blir riktig , synes jeg - for jeg er heller ingen erfaren tedrikker.
  Det er forresten min gamle far si skyld, for han mente at den eneste teen som dugde var salviete. Selvfølgelig dyrket i egen hage og tørket i ovnen... Og oppbevart på glass gjennom vinteren....
  Igrunn minner du meg litt om han akkurat nå ! :-))

  Men bildene var kjempefine, som vanlig !

  SvarSlett
 4. Må le når jeg leser din beskrivelse av te-jentene :o) Hahahaha jeg drikker ikke kaffe - men liker en kopp te en gang i blandt.. og selv om jeg har dinglet rundt i Haukeland(Haraldsplass) området - så ble det ingen lege-gutt på meg... isåfall ville det blitt som i legeromanen : sykepleieren som faller for legene..
  Sukk, det er jo romantisk det da!

  Flue i teen vil jeg helst ikke ha, er for byjenteaktig til det ser du.. ;o)
  men en kopp chai-te med brunt sukker, honning og melk DET vil jeg veldig gjerne ha!! Anytime!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Hei Britt!
  Te-innlegget ditt satte i sving en del tanke-funderinger og ble til et Ping-Pong-innlegg!

  Hilsen kaffekjærring siden 8-års-alderen!

  SvarSlett
 6. For en utrolig fin blogg du har, og bildene dine er jo noe helt fantastiske! Kan jeg spørre hva slags kamera du bruker?
  Takk for titten, kommer garantert tilbake hit! : )

  SvarSlett
 7. he,he! Eg har ei veninne som gjekk på lærarskulen i Bergen og er gift med ein lege!;)...men ho drikk kaffi.. kor gjekk det galt tru?

  Seier som Tullik om bilda dine! I dag var dei so fine at du kunne ha skreve om det meste...for det gjekk ei stund før eg var inni teksten- eg fann meg sjølv laaaangt inni bileta og lurte på når boka di kom!

  te ja...jo ...kjøpe gul lippton på rema eg..kjeisamt det kanskje??
  Traurigt blogg-innlegg vertfall og stygge bilde!
  Men ...ja..te.! Skal tenkje på det!
  Kan eg gå berre for flogene????

  SvarSlett
 8. Jeg var ihuga tedrikker tidligere, nu er det sjelden jeg drikker te. Insekter hender det at jeg sluker når jeg er ute og sykler.

  Ha en flotters dag.

  SvarSlett
 9. Hallo, beautiful blog with exccelent photos, I love them at all, many greetings Helena L.

  SvarSlett
 10. For en koselig blogg du har! Ramlet innom her ved en tilfeldighet, men det er det slutt på:o) Legger deg til i min bloggroll slik at jeg finner deg igjen. Masse inspirasjon å hente - utrolig flotte bilder:o)
  Ønsker det en flott helg og tar med meg tipset om teen:o))
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 11. Takk for tipset;) Nydelige bilder;)

  SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.