Bjørkesevje vekker barndomsminner. Husker vi pleide å tappe det. Men tror aldri vi brukte den til annet enn å smake på. Bruker du det til å toppe desserter med, eller hva er bruksområdet? Spør fordi jeg aldri helt har fått taket på dette. Masse hilsen Marit
Godt spørsmål :D kan bruke det som sirapp ellers, på is, te desserta ol. men eg driv og å prøve kokkelere for å prøva finna noko lokalt...som i lag med heimalaga bjørnebærlikør, fiken og is kan verta noko godt? Tida vil vise. Sirappen vert søt, men syrleg og har ein klår smak av vår :D og skog...på ein god måte.
me har ikkje så mykje lønn her, så det har eg ikkje, men ein gjer det nok på same måten. Eg har problem med at sirupen krystaliserar seg etter 3-4 månadar på kjøl. men smaken er like god.
Bjørkesevje vekker barndomsminner.
SvarSlettHusker vi pleide å tappe det. Men tror aldri vi brukte den til annet enn å smake på.
Bruker du det til å toppe desserter med, eller hva er bruksområdet?
Spør fordi jeg aldri helt har fått taket på dette.
Masse hilsen Marit
Godt spørsmål :D kan bruke det som sirapp ellers, på is, te desserta ol. men eg driv og å prøve kokkelere for å prøva finna noko lokalt...som i lag med heimalaga bjørnebærlikør, fiken og is kan verta noko godt? Tida vil vise. Sirappen vert søt, men syrleg og har ein klår smak av vår :D og skog...på ein god måte.
SlettHar du prøvd lage lønnesirup?
SvarSlettVeit du kva haldbarheita på sirupen er?
Herleg når sevja skyt!
klem
me har ikkje så mykje lønn her, så det har eg ikkje, men ein gjer det nok på same måten. Eg har problem med at sirupen krystaliserar seg etter 3-4 månadar på kjøl. men smaken er like god.
SlettI don't know why I cannot follow your blog via Google. But I added you in my blog list.
SvarSlett