fredag 31. juli 2009

Hasselnøttdram



No er tida for å hauste. Rundt om på bloggane finn eg bilder og oppskrifter av alt det gode me kan lage no på seinsumaren. I dag vil eg dele med dykk oppskrifta på Hasseldram..henta frå boka Matsprell av Inger-Lise Østmoe, Kari Bay Haugen og Anne Siri Brandrud.



Fyrst må ein plukke seg hasselnøter i juli/august mendan dei enno er grøne og mjuke og lett kan delast med kniv. Innvendig er dei kvite med eit hint av kjerne. Tek du av hamsen vert drykken mild, nesten søtleg. Let du hamsen verte med, får drammen ein syrlegare smak.



Blandinga er enkel: 1 dl nøt på 2 dl vodka eller 40% sprit. Del opp nøta med kniv og hell spriten over. Krukka må vere tett. La stå og trekke i minst 3 månader. Deretter silar du drykken og gjøymer den bort i eit skap nokre år....

Ein kan og lage likør av hasselnøt, men det tek me ein anna gong...

6 kommentarer:

  1. Den drammen så god ut!! Utrolig gøy å få slike tips.
    Har aldri tenkt tanken på å bruke hasselnøtter til slike formål ;o)

    Knallfint fotografert!

    Nå har solen klart å trenge igjennom, men skikkelig kald vind..
    I morgen satser vi på grillvær!

    Klem J.

    SvarSlett
  2. Spennende! Hvor finner jeg tak i ferske hasselnøtter?

    SvarSlett
  3. Det vokser masse hasselnøtter like ved der min svigefar vokste opp, selv har jeg ikke fått sett det, så for meg er dette eksotiske saker. Jeg har dog spist de, svigefar plukker inn endel hver høst.
    Nydelige bilder da, har ikke sett de lyse før.

    SvarSlett
  4. Du burde jo delta på "interiørkonkurransen" med denne type bilder da

    Mvh nina
    www.fotoverden.blogspot.com

    SvarSlett
  5. Hei. Har satt en krukke med hasselnøttdram. Hva kan jeg forvente meg av smak når den er klar?

    SvarSlett

So kjekt at du legg att eit ord. Eg legg meg da te hjarta.